la mitja

Abraham Kiptum i Miriam Ortiz guanyen La Mitja

Milers de persones surten al carrer per animar els 10.000 atletes que han corregut

per Redacció, 25 de febrer de 2019 a les 08:18 |
Abraham Kiptum, al creuar la meta | @KH7_Sport
El kenià Abraham Kiptum s'ha proclamat guanyador de La Mitja Granollers-Les Franqueses-La Garriga en categoria masculina a l'aturar el cronòmetre en 59 minuts i 58 segons, el segon millor temps de la prova vallesana i a només 32 segons del rècord de Samuel Wanjiru. En categoria femenina, la victòria ha estat per Miriam Ortiz, que ha tardat 1 hora, 14 minuts i segons en recórrer els 20 quilòmetres del recorregut.

 <blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="es" dir="ltr">Abraham <a href="https://twitter.com/hashtag/Kiptum?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Kiptum</a> consigue bajar por segunda vez en la historia de <a href="https://twitter.com/lamitja?ref_src=twsrc%5Etfw">@lamitja</a> de la hora 00:59:58 mejorando su marca de la <a href="https://twitter.com/hashtag/MediaBarcelona?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MediaBarcelona</a> <a href="https://t.co/UTdrQ7DyAj">pic.twitter.com/UTdrQ7DyAj</a></p>&mdash; KH7 Sport (@KH7_Sport) <a href="https://twitter.com/KH7_Sport/status/1099625058895577088?ref_src=twsrc%5Etfw">24 de febrer de 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Kiptum ha iniciat la prova amb molta intensitat i als pocs quilòmetres s'ha començat a desmarcar del grup capdavanter. El segon classificat ha estat un altre dels favorits, el també kenià Edwin Soi, que ha creuat la meta a l'hora i 24 segons, mentre que el tercer ha estat l'etíop Teshome Mekonen, que ha aturat el cronòmetre en una hora, 1 minut i 40 segons. Carles Castillejo ha entrat cinquè amb una marca d'una hora, quatre minuts i 50 segons.


Pel que fa a la categoria femenina, Miriam Ortiz ha aconseguit córrer els 20 quilòmeters de la cursa en 1 hora, 14 minuts i 14 segons. Feia 11 anys que una atleta catalana no guanyava a Granollers. El pòdium l'han completat Jennifer Elizabeh Spink (1 hora, 15 minuts i 24 segons) i Georgina Schwenning (1 hora, 15 minuts i 35 segons).
 Quant a la cursa dels 10 quilòmetres, els més ràpids dels 680 atletes han estat Johan Vaz (31 minuts i 49 segons) i Alexandra Guade (40 minuts i 39 segons). Eloi Cabezas (17 minuts i 27 segons) i Jackeline Gómez (21 minuts i 11 segons) han estat els vencedors del Quart.


Bon temps, animació i activitats

Els 10.000 atletes que han corregut La Mitja ho han fet en un temps primaveral que ha contrastat anb el que van haver de patir l'any passat, amb pluja intermitent i temperatures molt més baixes. Segurament per això els carrers de pels quals han transcorregut els 20 quilòmetres de cursa estaven plens de gent animant. Una animació a la que també han ajudat la quinzena de grups que han posat música i color a la prova. Tot plegat amb el suport dels 1.400 voluntaris que ajuden a que la cursa transcorri sense problemes.

Tot i que la cursa s'ha fet aquest diumenge al matí, La Mitja ha deixat imatges molt destacades  durant tot el cap de setmana.
 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Participació