cuina

RECEPTA Spanakopita

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 23 de febrer de 2019 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients

100 grams mantega en pomada

1 ceba mitjana, tallada petita
1 gra d'all, picat

2 culleradetes petites de ratlladura de llimona
Un grapat d’espinacs fulles tendres

150 grams de formatge feta esmicolat
8 fulls de pasta de filo
Oli d’oliva
1 ou barrejat amb 2 cullerades d'aigua, per pinta la pasta filo
Sal i pebre

Preparació

1. Pre-escalfeu el forn a 190ºC  i poseu paper de forn a les safates.

2. Poseu a escalfar una paella, a foc mitjà amb una mica d’oli. Afegiu la ceba i sofregiu-la  fins que sigui transparent, uns 5 minuts. Incorporeu-hi l'all i la ratlladura de llimona.  Afegiu les fulles d’espinacs i deixeu que redueixin a la paella. Col·loqueu-ho tot en un bol, incorporeu el formatge feta i salpebreu. Reserveu.

3. Col·loquem un full de pasta filo i el pinzellem de manera uniforme amb la mantega fosa. Col·loquem un segon full de pasta  a la part superior i tornem a pinzellar amb mantega. Tallem la pasta en 6 tires amb una roda de tallar pizza o be un ganivet, començant per un costat llarg. Amb una cullera posem una mica del farciment a la base de cada tira. Dobleguem les làmines de pasta filo en triangles començant per la banda on es el farcit, segellarem  a mesura que pleguem cada triangle. Ho repetirem amb les fulles de filo restants. Pintem els pastissets amb ou i els posem al forn durant 15 a 18 minuts fins que estiguin daurats. Servim  les pastes calentes. 
 

 

Arxivat a:
Cuina
Participació