mitja marató 2019

Joves estrangers tutelats correran la Mitja en el marc d'un projecte d'inclusió

La Generalitat i la Federació Catalana d'Atletisme impulsen un projecte per preparar els nois per a la prova del 24 de febrer

per Redacció, 15 de febrer de 2019 a les 12:27 |
La presentació de la iniciativa. | SGE
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb el nom de La Mitja Acull, els departaments de Presidència i Afers Socials han arribat a un acord per perquè joves MENA que han començat a practicar atletisme, participin en la Mitja Marató de Granollers, en la modalitat de cinc quilòmetres, que tindrà lloc el 24 de febrer. L'objectiu del projecte, que s'ha presentat aquest dijous, és procurar la inclusió social mitjançant l'esport de base; construir una xarxa de suport als joves amb entitats esportives i persones de l’entorn; desestigmatitzar el col·lectiu, i promoure els hàbits saludables entre els nois. Per la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, és un projecte de ''sensibilització social'' que facilita ''la integració'' dels joves, ''en el municipi i en els clubs''.

La Federació Catalana d'Atletisme s'encarrega de la recerca dels clubs i entitats esportives i dels entrenadors mentre que la secretaria general de l'Esport i de l'Activitat Física proporciona material als nois i gestiona l'assegurança i el transport. Afers Socials coordina la participació dels joves, els centres i les entitats que les gestionen. En paral·lel, els ajuntaments dels municipis afectats faciliten els espais.


De moment, una trentena de nois de 9 centres ja s'entrenen a les instal·lacions del Club Atlètic Montornès, el Centre Atlètic Laietana, el CN Banyoles, el Club Atletisme de Mollet, el Club Atletisme Canet, el Club Atlètic de Vic, la Unió Atlètica de Lleida i la Unió Atlètica Montsià. També s’estan tancant acords amb altres clubs i centres per fer extensiva la pràctica de l’atletisme, ja que hi ha més nois interessats.

A banda d’això, els nois d’un centre de Sant Just Desvern han anat fent diverses activitats relacionades amb l’atletisme i fins i tot van participar en la Cursa Solidària de Sant Joan de Déu el setembre passat.


El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha destacat la funció integradora de l'esport i ha valorat el fet que La Mitja faci un ''pas endavant'' per facilitar la integració d'aquests joves a la societat a través de l'esport. Per Figueras és una experiència pionera que han de poder ''copiar'' altres esports. 

Per la seva banda, Oliva ha afegit que ''la integració social a través de l'esport i la transmissió de valors com l'esforç'' millora el procés d'autoestima dels joves i els va bé per ''refer-se de situacions traumàtiques''. 

 

Participació