castellers

​Els Xics, a l'Arxiu Municipal de Granollers

La colla castellera cedeix a l'Ajuntament un nou conjunt documental d'interès patrimonial i cultural

per Redacció, 9 de febrer de 2019 a les 12:14 |
Fotografia dels assistents a l'acte de signatura. | Ajuntament de Granollers
Una trentena de castellers dels Xics de Granollers han assistit a l'acte de signatura del contracte entre l'entitat i l'Ajuntament de Granollers, mitjançant el qual l'Ajuntament conserva i custodia el fons documental de la colla castellera de la ciutat i en fa el tractament arxivístic necessari perquè es pugui consultar, a l'Arxiu Municipal de Granollers. 

L'alcalde, Josep Mayoral, i el president dels Xics, David Carruesco, han signat el conveni i han repassat records, imatges, cartells i audiovisuals de la colla que ara formen part del Fons Xics de Granollers a l'AMGr. Es tracta d'un contracte que regula la cessió temporal en règim de comodat del nou fons, que se suma als fons que d'altres entitats de la ciutat tenen a l'Arxiu Municipal. 


El Fons Xics de Granollers està format per cartells, fotografies, documents, material la revista El Patí i pel·lícules, algunes de les quals realitzades per Agustí Corominas. Tot plegat documenta els 28 anys d'història dels Xics de Granollers, des de 1990 al 2018.
 
Aquesta cessió serà vigent durant un període inicial de 5 anys, renovable automàticament en períodes, també, de 5 anys.

 

Participació