Habitatge

La PAH ocupa el vestíbul de l'Ajuntament de Granollers per exigir solucions en matèria d'habitatge

S'han reunit amb l'alcalde i representants del consistori

per Jaume Ventura , 5 de febrer de 2019 a les 20:17 |
Activistes de la PAH al vestíbul de l'Ajuntament de Granollers. | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una cinquantena d'activistes de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) han ocupat aquest dimarts a la tarda el vestíbul de l'ajuntament de Granollers per reclamar solucions als greus problemes d'habitatge que alerten que hi ha a la ciutat. Al cap d'uns minuts, s'han reunit amb l'alcalde, Josep Mayoral, i diversos regidors.

L'entrada al vestíbul s'ha produït just en acabar una concentració que s'ha fet uns minuts abans a la plaça de la Porxada per denunciar els desnonaments amb data oberta, aquells en els que el jutjat, segons el seu criteri, actua de forma "contrària a la llei"; i per a exigir de les administracions públiques "el compliment de la seva obligació legal" d'oferir una solució habitacional digna" a Youssef Mbarki i la seva família, que van ser desallotjats el 28 de gener. La PAH Granollers considera que els desnonaments sense alternativa habitacional "vulneren els drets fonamentals de les persones, en major grau si hi ha menors, però si a més el dia no és conegut, es multiplica cruelment el sofriment de les persones afectades".


D'altra banda, reclamen de les administracions públiques, inclòs l'Ajuntament de Granollers, el compliment de les seves obligacions "derivades de la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica consistents en garantir l'adequat reallotjament de persones en situació de risc d'exclusió residencial que estiguin en procés de ser desnonades".

La PAH també ha explicat que l'Ajuntament de Granollers va pagar a Youssef i família l'estada en un hotel des del dia del desnonament, 28 de gener, fins al 4 de febrer, però que el dia 5 la família ha hagut de fer-se càrrec de l'estada, situació que avisen que és insostenible en el temps: "Amb els seus ingressos no poden accedir a un habitatge de lloguer a preus de mercat. Mentre els bancs i fons d'inversió acumulen a Granollers centenars d'habitatges buits alienades a les víctimes de la crisi no hi ha lloguers socials".

 

Participació