comarques

Aiguafreda ajorna la consulta comarcal fins la legislatura que ve

Per les circumstàncies que es viuen a Catalunya i per la proximitat amb les eleccions municipals i europees

per Jaume Ventura Busquets, 1 de febrer de 2019 a les 17:11 |
L'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila, al davant de l'ajuntament | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consulta per decidir si Aiguafreda es manté al Vallès Oriental o passa a formar part d’Osona haurà d’esperar. La comissió que s’encarrega de l’organització, formada per membres de tots els grups amb representació al consistori, va decidir fa uns dies que, vistes les circumstàncies que es viuen avui en dia a Catalunya, i també per la proximitat de les eleccions municipals i europees, és millor deixar la consulta a la nevera per la legislatura que ve.

La consulta, que ja ha estat validada per la Direcció General d’Administració Local, va posar-se sobre la taula a finals del 2016, just quan s’estaven a punt de complir 30 anys d’una primera consulta que va servir perquè el poble es mantingués al Vallès Oriental. Des de llavors, el referèndum s'ha anat ajornant en diverses ocasions.


Aiguafreda forma part de la comarca des del 1936 i està dins del partit judicial de Granollers, però a la vegada forma part del Bisbat de Vic.
 

 

Participació