Jaume Traserra, en una imatge d'arxiu. | Bisbat de Solsona
Bisbat de Solsona

Mor als 84 anys el bisbe emèrit de Solsona, el granollerí Jaume Traserra

La capella ardent estarà a l'església de Sant Esteve aquest divendres a la tarda i dissabte al matí

per Redacció
Jaume Traserra, en una imatge d'arxiu. | Bisbat de Solsona
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta matinada ha mort el bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra i Cunillera, a Granollers, a l’edat de 84 anys, després d’una greu malaltia.  
 

L'enterrament serà demà dissabte, dia 26 de gener, a les 16h. de la tarda, a l’església parroquial de Sant Esteve de Granollers.
 

La capella ardent queda instal·lada a la mateixa església parroquial de Sant Esteve de Granollers, avui a la tarda de 16h a 19h, i demà dissabte al matí de les 10h. fins a les 12h. del migdia.
 

El divendres vinent, dia 1 de febrer, a les 11h, tindrà lloc una missa funeral a la catedral de Solsona.

Jaume Traserra i Cunillera 
 
Va ser bisbe auxiliar de Barcelona i, després, bisbe de Solsona. També fou vicegran prior del Sagrat i Militar Orde Constantinià de Sant Jordi.
 
Llicenciat en filosofia, teologia i dret, esdevingué doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. A la Universitat de Barcelona, també va cursar les llicenciatures de Filosofia i Lletres i Dret. L'ordenaren sacerdot el 19 de març de 1959. Es va dedicar a la docència de Dret Canònic impartint classes a la Facultat de Teologia de Catalunya.
 
Va ser prevere de l'Arquebisbat de Barcelona on va ocupar, entre altres, el càrrec de Jutge del Tribunal eclesiàstic. Secretari-canceller de l'Arquebisbat de 1972 a 1987 i vicari general de Barcelona de 1987 a 1993. A més va ser canonge de la Catedral de Barcelona entre 1986 i 2001 i degà del capítol catedralici entre 1994 i 2000. 
 
El papa Joan Pau II el va nomenar bisbe auxiliar de Barcelona, amb el títol de Selemselae, el 9 de juny de 1993, i va ser consagrat el 5 de setembre pel cardenal Ricard Maria Carles. Després de la renuncia del bisbe Antoni Deig a la seu solsonina, fou nomenat Mons. Traserra, el 28 de juliol de 2001. El dia 30 de setembre va prendre possessió del Bisbat de Solsona.
 
Després de la seva renúncia pel compliment de l’edat canònica de jubilació, juliol de 2009, va continuar al capdavant de la diòcesi fins el dia 12 desembre de 2010, data en la qual deixà la seu solsonina després de la consagració del seu successor, Mons. Xavier Novell i Gomà. Aquests darrers anys ha residit a Granollers, la seva ciutat natal, col·laborant diàriament a la Parròquia de Sant Esteve.  
 
Entre 1993 i 2011 fou membre de la Comissió de Patrimoni Cultural de la Conferència Episcopal Espanyola, on també va ser membre del Consell d'Economia.
Participació