1 de 10
seguretat

La policia local de l'Ametlla del Vallès comptarà amb un dron per tasques de vigilància i suport en casos de robatori

El municipi també ultima els detalls per instal·lar un sistema d'11 càmeres lectores de matrícules

Un dron equipat amb càmera. | MAC
per Redacció, 21 de gener de 2019 a les 11:21 |
La policia local de l'Ametlla del Vallès utilitzarà un dron per tasques de vigilància i suport en cas de robatoris. Segons ha informat el consistori, l'aparell s'utilitzarà en dos casos: en cas que les càmeres de videovigilància que s'estan instal·lant detectin un vehicle sospitós i en facin el seguiment, s’enlairarà el dron des de la central de la Policia Local i seguirà el vehicle en qüestió; i en cas de rebre un avís de robatori en un lloc concret, a banda d’activar-se la patrulla de la policia local, també s’hi dirigirà un dron (el qual hi arribarà més de pressa) per fer tasques de suport.

Tot i que no han avançat dates, el consistori ha explicat que "l’adopció d’aquesta tecnologia requereix d’uns requisits legals i d’uns tràmits burocràtics en els quals s’hi està treballant intensament, per poder comptar-hi el més aviat possible". En aquest sentit, s'ha afegit que la policia ja disposa de dos agents que han realitzat la formació per poder pilotar el dron i, a més, s’està licitant l’adquisició de l’aparell. "Volem dotar la policia local dels màxims recursos per poder vetllar per la seguretat ciutadana amb eficàcia. És per això que és un dels primers municipis de Catalunya en dotar-la de drons", han defensat.


També càmeres

La posada en marxa del dron s'emmarca en el Pla de Seguretat que està elaborant l’Ajuntament de l’Ametlla, i que s’exposarà en una sessió informativa el proper 28 de gener. També s'està instal·lant un sistema de videovigilància que permetrà detectar i alertar de l’entrada de vehicles sospitosos. Seran 11 càmeres ubicades a punts estratègics del poble, les quals fan un control de les matrícules dels vehicles per detectar i alertar sobre les que coincideixin amb una llista de vehicles sospitosos facilitada per Mossos d’Esquadra, i així poder actuar. A més, també s’estan instal·lant 8 càmeres d’ambient als equipaments municipals que substitueixen les actuals, ja obsoletes.

 
 

 

Participació