espectacles

Quatre entitats de Granollers s'uneixen per interpretar sardanes, danses i cançons a l'espectacle «Recordem»

Es podrà veure el dia 27 al Teatre Auditori de Granollers

per Redacció , 18 de gener de 2019 a les 18:46 |
L'espectacle compta amb la participació les entitats locals la Cobla Ciutat, l’Esbart Dansaire, la Colla Sardanista i la Coral Emsemble Aedea | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Un entranyable viatge musical per recordar danses, cançons i persones de la història del país”, així han definit l’espectacle Recordem les formacions participants en la roda de premsa celebrada a la Sala Oberta del Teatre Auditori de Granollers. 

L’espectacle, que es podrà veure diumenge 27 de gener al TAG, compta amb la participació de quatre entitats locals: la Cobla Ciutat, l’Esbart Dansaire, la Colla Sardanista i la Coral Emsemble Aedea. Un homenatge, ideat i impulsat per l’Agrupació Sardanista de Granollers, als mestres Casals, Ruera, Viladesau, Ros Marbà i Morera, entre d’altres. 


Per presentar-lo, han assistit a la roda de premsa Ricard Saurí, president de l’Agrupació Sardanista de Granollers; Joan Gómez, director de la Cobla Ciutat de Granollers; Pere Illa, vicepresident de l’Esbart Dansaire de Granollers; Marc Tost, director de la Coral Emsemble Aedea; Carles Ribell, director del Teatre Auditori de Granollers; M. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular del Departament de Cultura i Mireia López, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers.

El director del Teatre Auditori ha donat la benvinguda al nombrós públic assistent i ha emmarcat el projecte en una programació que, tot just s’engega aquesta setmana, i que “segueix apostant per propostes artístiques innovadores, de qualitat i amb marca de ciutat”, com és el cas de Recordem.  


Ricard Saurí de l’Agrupació Sardanista, entitat que ha ideat i impulsat la proposta, ha presentat breument totes les formacions participants i ha assegurat que estem davant d’un repte amb majúscules perquè mai s’han agrupat aquestes quatre entitats per treballar en un projecte comú d’aquestes característiques: “Volíem crear un espectacle totalment local, amb formacions granollerines, per posar precisament en valor l’excel·lència musical de la ciutat”. La voluntat de l’Agrupació, a més, no era una altre que “recordar als músics del nostre país, als grans mestres, amb un espectacle global i amb entitats compromeses amb el territori i de la ciutat”. 

Recordem comptarà amb la participació de la Cobla Ciutat de Granollers, amb Joan Gómez al capdavant: “Estem molt contents i il·lusionats, tot i el respecte que fa actuar en un teatre com aquest”, va assegurar Gómez, afegint que “oferirem grans peces de la història de la música de Catalunya, totes elles relacionades d’alguna manera amb Granollers, i utilitzarem instruments una mica allunyats del nostre dia a dia però que permetran assaborir molt millor aquest interessant repertori”. 


L’Esbart Dansaire aportarà a l’espectacle la part de dansa: “És un repte per a nosaltres formar part d’aquest projecte però estem molt engrescats i pensem que serà un espectacle únic”, ha assegurat Pere Illa. El granollerí, Marc Tost, de la Coral Emsemble Aedea, per la seva part, creu que Recordem serà, com diu el seu nom, un espectacle “recordat” durant molt de temps. “Coordinar-nos tots plegats ha estat una experiència nova, i alhora un esforç, que teníem moltes ganes de fer realitat”, ha dit Tost, assegurant que en un projecte de ciutat com aquest “no hi podíem faltar”. 

La directora general de Cultura Popular, M. Àngels Blasco, va concloure les intervencions destacant que hem d’estar agraïts al món local per la feina que fan en benefici de la història del nostre país: “Granollers és un exemple de suma de voluntats i realitats innovadores que posa en valor el llegat musical del país i pot ser un model a seguir per altres municipis catalans”. La directora general ha remarcat, així mateix, que “cada vegada que surts de la zona de confort, estàs fent un pas endavant que et fa créixer”, en relació al repte que han assumit aquestes quatre formacions, i ha conclòs agraint també la bona predisposició de l’Ajuntament i el Teatre Auditori per acollir una “una proposta de ciutat i també de país”. 

La presentació ha acabat amb la intervenció de la regidora de Cultura de Granollers, Mireia López, que ha assegurat sentir-se “molt orgullosa d’aquesta suma d’esforços que s’ha fet a la ciutat”, definint l’espectacle com “un viatge musical per recordar, recuperar la tradició de Catalunya i innovar amb formacions que, dia a dia, es reinventen”. Les paraules “esforç, repte, tradició, innovació i formació” han estat, doncs, les més repetides al llarg de la presentació de Recordem un espectacle, en definitiva, per recordar i promoure la cultura musical del país. 

L’espectacle serà enregistrat per VOTV i s’anirà emeten al llarg de l’any per la televisió comarcal.  

 

Participació