cuina

RECEPTA Arròs d'espinacs

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias, 11 de gener de 2019 a les 17:46 |
Ingredients per a 2 persones:

200 grams d’arròs bomba (nosaltres hem fet servir el de Molí de Rafelet)

1 ceba
1 gra d’all
250 grams de fulles d’espinacs (reserveu unes fulles petites per decorar)
2 tomàquets madurs sense llavors

1 got de vi blanc
1 cullerada de pebrot vermell
2 talls de bacó fumat
Un grapat d’avellanes torrades
½ l. de brou de verdures natural o de pollastre
Oli d’oliva suau
Sal i pebre negre

Preparació:

Posem a ofegar en una paella prou gran  les fulles d’espinacs juntament amb unes gotes
d’oli d’oliva fins que redueixin, les trinxem i les reservem.

A la mateixa paella daurem els talls de bacó tallat en trossos petits, quan sigui daurat també reservem. Incorporem una mica més d’oli i posem a sofregir la ceba tallada a brunoise i un polsim de sal per tal que comenci a suar, en quan comencí a ser transparent incorporem el got de vi blanc i deixem que evapori l’alcohol i incorporem el pebre vermell, donem un parell de remenades i tot seguit afegim el tomàquet  ratllat al que prèviament haurem tret les llavors i deixant-ho reduir.

Posem a escalfar el brou mentre es va fent el sofregit. Quant ja tinguem el brou calent i abans de incorporar l’arròs afegirem al sofregit el bacó i els espinacs, tot seguit afegirem l’arròs donant-li unes voltes per tal que agafi gust del sofregit i agafi un color perlat, desprès d’un parell de minuts posarem també el brou, que prèviament hem escalfat.
Cal recordar que sempre se’n posa una mica més del doble de líquid que d’arròs i que els primers (9 minuts) el foc ha de ser viu.

Afegirem el gra d’all tallat ben petit durant els primers nou minuts de cocció, mentre tinguem el foc alt, comprovarem el punt de sal i el rectificarem si cal, passats els nou minuts de cocció, baixem la intensitat del foc al mínim i continuem amb la cocció fins uns 8 minuts més passats els que incorporarem les fulles reservades i les avellanes trinxades per sobre, ho deixarem reposar uns 5 minuts tapant la paella amb una tapadora o un drap de cuina. Passat el temps de repòs ja podem servir.
 

 

Arxivat a:
Cuina
Participació