drets laborals

Desconvocada la vaga de recollida d'escombraries de Granollers

Després d'una llarga reunió entre els treballadors, l'empresa i l'ajuntament que ha ratificat el preacord entre els dos primers

per Redacció, 10 de gener de 2019 a les 23:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Finalment no hi haurà vaga indefinida dels treballadors de neteja i de recollida d'escombraries de Granollers. Al voltant de les nou de la nit d'aquest dijous ha acabat una llarga reunió entre els treballadors i representants de Talher i l'Ajuntament de Granollers que ratifica el preacord a què van arribar ahir els dos primers amb la mediació del Departament de Treball. Segons ha precisat l'ajuntament en una piulada a Twitter, "les 2 parts arriben a un acord sobre diverses reclamacions mútues, administratives i judicials".
 
Ahi els treballadors i l'empresa van aconseguir un preacord que inclou diverses de les demandes que havien fet els treballadors, com ara que l’augment dels salaris creixi un 2,5%, 2% i 3% els pròxims anys i que no estigui permès canviar un treballador de població sense el seu consentiment. A més, per acomiadar un treballador per una causa que no sigui molt greu abans aquest haurà hagut d’acumular mínim dues sancions.


Situació desencallada

Les reclamacions que ha plantejat Tahler SA ascendeixen aproximadament a 303.436,53 euros (IVA exclòs) i el preacord al que ha arribat amb els representants dels treballadors i les treballadores suposa un increment de 326.371,50 euros (IVA exclòs). Per tal de desencallar la situació, d’una banda Talher fa front als increments dels costos de la negociació col·lectiva que suposen 326.371,50 euros (IVA exclòs) i de l’altra banda, l’Ajuntament de Granollers avança la resposta a les reclamacions per un import de 220.682,61 €, d’una sèrie de conceptes sobrevinguts durant l’execució del servei i que l’empresa Talher en data 27 de setembre del 2018 va presentar demanda judicial contenciós administrativa.


L’Ajuntament de Granollers tramitarà i aprovarà la certificació de regularització pendent del primer any d’execució del contracte (març 2017-febrer 2018) per un import aproximat a favor de l’Ajuntament de Granollers de 72.200 euros (no porta IVA) per tots els conceptes, a excepció de les inversions no realitzades.

L’empresa Talher farà efectiu a l’Ajuntament de Granollers un import de 33.000 euros (no porta IVA), que satisfà el període març 2017-desembre 2018, pel que fa referència al control de qualitat, imatge i comunicació. Amb aquest acord, Talher SA es compromet a fer front als costos ordinaris del contracte, com ho són el personal i la maquinària associada.

 

Participació