entrevista

«Molts restaurants simplement són un negoci. Al Vinòmic busquem una altra cosa»

Els copropietaris del restaurant de la Garriga expliquen què suposa tenir la consideració de Bib Gourmand per la Guia Michelin

per Jaume Ventura, 4 de gener de 2019 a les 18:05 |
Pau Gener i Aleix Garcia, copropietaris del restaurant Vinòmic. | Jaume Ventura
Fa unes setmanes es coneixien les novetats de la Guia Michelin. Un dels canvis és la inclusió del restaurant Vinòmic, de la Garriga, en la consideració Bib Gourmand, que identifica els establiments que ofereixen una destacada relació qualitat-preu. En el cas del local garriguenc, a una mitjana de 35 euros, beguda a banda. Aleix Garcia (responsable de sala i sommelier) i Pau Gener (responsable de cuina) són els copropietaris del restaurant i agraeixen en aquesta entrevista un reconeixement que, segons els experts, identifica possibles futures estrelles Michelin.

-Què suposa aparèixer en aquesta llista?

-(Pau Gener) Comporta un reconeixement a la feina que estem fent des de fa quatre anys, un petit premi a l'esforç, la il·lusió i el patiment que suposa tenir un restaurant. Tant per l'Aleix com per mi és la primera aventura en portar negoci, érem i som uns novells, però poc a poc ens intentem consolidar. I reconeixements com aquest et fan creure en el negoci i en la manera de fer.

-Es diu que estar a la llista Bib Gourmand és el preludi de tenir una estrella Michelin.
-(P.G.) Poc a poc! No vull semblar pedant, però això ja és una altra història. Sincerament: mai hem treballat per assolir ni el Bib Gourmand ni l'estrella Michelin. Som com som, tirem milles amb el que creiem. A partir d’aquí, benvingut el que arribi. L'iimportant és com fem el menjar, com el servim i com marxa la gent.

-Quina línia segueixen amb els seus plats?

-(P.G.) Els llocs on he treballat són restaurants on es cuinava de forma tradicional basada en el receptari català. És una cuina en què hi crec i intento plasmar-ho a la carta. M'agrada utilitzar productes de proximitat, però no tanco les portes a productes de fora i sempre miro de ser trapella a l'hora d'utilitzar els indredients. Això fa que servim des d'un cap i pota amb cigrons menuts de la Garriga a un peix amb tripes de bacallà.

-Com va començar el projecte del Vinòmic?
-(Aleix Garcia) Per casualitat! Amb el Pere vàrem treballar junts en un hotel. Parlant de plats, maridatges i tipus de servei vem veure que les nostres idees coincidien força. Un dia jo passejava amb la meva parella i vaig veure que el local on som ara es llogava. Ens vem enamorar de com era: les formes, les parets de pedra, l'entrada petita i recollida... al cap de sis mesos ja teníem obert.

-Ja fa quatre anys d'això. 
-(A.G.) Sí! El que volíem era obrir un restaurant on ens agradaria anar com a clients. Estar asseguts, tranquils i menjar sense pressa. Que puguis seure sense problemes, amb espai entre les taules, on em senti com a casa i on la qualitat del menjar sigui correcta. Estem en una època on hi ha molts restaurants que simplement són un negoci i busquen que hi hagi marges elevats i fer calaix. Al Vinòmic busquem una altra cosa.

-Els hi ve gent de la Garriga però també de més enllà.
-(A.G.) Sí, per sort de tota la comarca. I el fet de tenir aprop dos hotels ens ajuda, perquè molta gent ve a passar uns dies de descans i venen a menjar a casa nostra.

 

Participació