salut

Granollers tindrà un centre de radioteràpia el 2021 que donarà servei a l'eix de la C-17

Serà extern a l'Hospital de Granollers i dependrà del Clínic de Barcelona

per Jaume Ventura Busquets, 3 de desembre de 2018 a les 21:00 |
El centre de radioteràpia estarà a tocar de l'Hospital de Granollers. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers tindrà "durant el 2021" un centre de radioteràpia per tractar els malalts de càncer del Vallès Oriental, Osona i tot l'eix de la C-17. D'aquesta manera, s'evitaran els desplaçaments que actualment han de fer aquests malalts, la majoria dels cops a Barcelona.

L'equipament es construirà a l'espai que ocupava l'antiga masia de Can Bufí, a la cantonada dels carrers Bartomeu Brufalt, Manel Cornella i José Zorrilla, a tocar de l'Hospital de Granollers. Tindrà 2.180 metres quadrats i s'hi instal·larà un dels equips de radioteràpia (un accelerador lineal) dels que va finançar la Fundació Amancio Ortega, i que en un termini de cinc anys s'ampliarà amb un segon aparell.


I és que el projecte que es farà a Granollers compta amb la col·laboració entre l'ajuntament, la Fundació Privada Asil de Granollers, el Conscorci Hospital Clínic (de qui dependran les instal·lacions), el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut. La fundació cedirà els espais per a la construcció del centre i posarà a disposició recursos humans i coneixement tècnic; l'ajuntament de Granollers aportarà el 2019 una subvenció de 700.000 euros per a la redacció del projecte de l'obra, que el Clínic s'encarregarà de licitar i adjudicar. Els primers detalls del projecte s'han presentat aquest dilluns al vespre en una roda de premsa a Granollers.

El nou equipament podrà fer entre 400 i 450 tractaments l'any d'oncologia radioteràpica, en totes les seves especialitats. 


Els experts calculen que entre el 2010 i el 2020 els casos diagnosticats de càncer a Catalunya augmentaran un 22,5% en els homes i un 24,5% en les dones, en part per l'envelliment de la població i per l'impacte del tabaquisme en les dones.

 

 

Participació