obres

La nova Plaça Barangé de Granollers comptarà amb 7.000 metres quadrats per a oficines i comerços

Segons l'ajuntament, "es vol potenciar l’ús i la funcionalitat i es millorarà la qualitat de l’espai urbà"

per Redacció, 16 de novembre de 2018 a les 08:59 |
Així serà la Plaça Barangé. | Ajuntament de Granollers
Granollers ha presentat aquest dijous el projecte de reforma de la Plaça Barangé. L’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM, el passat ple del mes d’octubre, permetrà actuar en un total de 15.271 metres quadrats. L’objectiu és repensar l'àmbit delimitat pel carrer Agustí Vinyamata, l’Avinguda del Parc i la plaça Pau Casals, que inclou la Plaça Barangé amb els equipaments i habitatges que l’envolten, el carrer Marià Maspons, i la casa i jardins catalogats de Torrebadella.
 

Així serà la Plaça Barangé. Foto: Ajuntament de Granollers


Segons el consistori, "la reconfiguració de l’àmbit vol potenciar l’ús i la funcionalitat d’aquest espai estratègic de la ciutat i millorarà la qualitat de l’espai urbà". Per fer-ho, es donarà prioritat per a vianants i bicicletes a tot l'àmbit, restringint el trànsit rodat als accessos i serveis als edificis que l’envolten. També es crearan gairebé 7.000 metres quadrats de sostre per a oficines, serveis i comerços. Hi haurà dos edificis nous entre l’avinguda del Parc i la nova plaça, a l’espai dels actuals edificis de Telefònica i l’antic AISS, on ara hi ha Urgències Centre.

El Jardí de Torrebadella

A la part central de l’àmbit es generarà un corredor verd que enllaçarà millor el parc amb els jardins de l’edificació de Torrebadella. S’eliminaran els desnivells existents, refent el sostre de l’aparcament "aconseguint la continuïtat espaial entre els extrems de la plaça".

Pel que fa al subsòl, la construcció dels nous edificis permetrà la generació d'una nova peça o peces d'aparcament entre l'aparcament subterrani existent a la plaça i l’existent a l'avinguda del Parc. Aquest fet permetrà ampliar la connexió entre aparcaments possibilitant, si s’escau, la gestió conjunta de tots ells.


L'entrada i sortida de vehicles es realitzarà des de l'avinguda del Parc i s'eliminarà la rampa existent a la plaça.

Es preveu anular la sortida de vianants situada al nord-est de l’aparcament de la plaça i obrir-ne una de nova en la posició de l’actual accés de vehicles a suprimir. Aquesta sortida tindria característiques similars a la feta recentment a l’extrem sud-oest d’aquesta peça d’aparcament.

 

Participació