salut

L'Ajuntament de Granollers «no comparteix» el trasllat de pediatria al CAP Sant Miquel

La CUP demana explicacions i alerten que és "una estratègia per anar retallant serveis bàsics al conjunt de la població"

per Redacció, 5 de novembre de 2018 a les 17:54 |
Entrada al CAP Vallès, on hi havia el servei de pediatria al centre de Granollers. | Google Street View
L'Ajuntament de Granollers s'ha mostrat en contra aquest dilluns de la decisió de concentrar el servei d'atenció pediàtrica al CAP Sant Miquel. El consistori ha publicat una nota de premsa en què expliquen que no comparteixen aquesta mesura perquè consideren que la millor opció és mantenir també el servei de pediatria, al centre, al CAP Vallès Oriental. Afegeixen que l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora de Salut Pública, Maria del Mar Sánchez, han dit als responsables del servei que "no compartim aquesta decisió adoptada i en farem seguiment. Cal que el servei es desenvolupi en les millors condicions".

La CUP demana explicacions


Qui també s'ha mostrat en contra del trasllat és la CUP Granollers. Aquest dissabte la formació va emetre un comunicat en què expliquen que demanaran explicacions i una reunió al Servei Català de la Salut i a l'Institut Català de la Salut: "Aquesta mesura s'havia venut durant els últims mesos a les persones que portaven la mainada al CAP Vallès Oriental com a mesura provisional i que només duraria els mesos d'estiu quan en el fons era definitiva", han denunciat.

També alerten que "l'ICS està derivant a tots els infants al CAP Sant Miquel, situat un quilòmetre més al sud de la ciutat, deixant aquest servei bàsic força allunyat al veïnat de barris com la Font Verda, els Instituts, Ponent o Joan Prim-Centre. En les poques explicacions que s'han donat -de manera críptica a través dels mitjans- es parla de concentració com si es tractés d'una mesura positiva, quan no existeix cap augment d'equips de pediatria en el conjunt de la ciutat". 

Finalment, consideren que aquesta mesura és "una estratègia per anar retallant serveis bàsics al conjunt de la població de la ciutat tot dificultant i posant impediments al dret a l'accés universal a una sanitat pública i gratuïta. De igual manera que es fa amb les llistes d'espera, amb aquests impediments es perjudica a les classes més desafavorides mentre es promou que molta gent opti per la sanitat privada, retroalimentant una roda que només beneficia als interessos de mútues i corporacions mèdiques". 
 

 

Participació