participació

Granollers crea un fòrum de participació per a joves de 12 a 16 anys

Es constitueix aquest dimecres

per Redacció , 23 d'octubre de 2018 a les 17:52 |
Diversos joves treballant en la redacció del Pla Jove. | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Granollers ha engegat aquest curs 2018-2019 un nou projecte de participació adreçat a adolescents de 12 a 16 anys. Aquest dimecres al matí se celebra la jornada de constitució del fòrum amb la presentació del pla d'actuació i la definició de les seves funcions. 

El fòrum estarà format, com a màxim, per 38 nois i noies d'entre 12 i 16 anys que cursin l'ESO a Granollers, d'entitats de lleure, de centres oberts i de l'Escola Montserrat Montero. El 50% dels seus membres es renovarà cada 2 anys. El nou òrgan, segons l'ajuntament, "vol fomentar la promoció de la ciutadania i el lideratge social a partir de l'aprenentatge de la participació, relacionat amb la identitat individual i col·lectiva. Així, el fòrum ofereix als adolescents visibilitat i veu, sota els marcs de treball de les accions del Pla d'Infància i Adolescència de Granollers 2018-2024 i del Pla Local de Joventut 2019-2022 que impregnen les polítiques locals i la seva planificació per fomentar la participació d'infants i adolescents en tots els àmbits de la seva vida". 


Aquest nou fòrum de suma a d'altres propostes participatives en l'àmbit educatiu que ja existeixen a la ciutat com el Consell dels Infants i el Fòrum dels Delegats/des. La jornada de constitució servirà per explicar als joves els encàrrecs que hauran d'assumir aquest curs, el primer dels quals serà triar el nom d'aquest nou fòrum de participació format per adolescents de 12 a 16 anys. 

 

 

Participació