música

Ivette Nadal tanca una etapa vital i professional amb «Arquitectura primera»

La cantant granollerina presenta el concert que farà al Teatre Auditori de Granollers al costat de Pascal Comelade

per Redacció, 10 d'octubre de 2018 a les 18:17 |
La granollerina Ivette Nadal. | Adrià Costa
La granollerina Ivette Nadal es troba en el seu moment més íntegre, i després d'una dècada als escenaris retorna al lloc i punt de partida amb l'espectacle Arquitectura primera. Aquest dimarts ha presentat tots els detalls d’aquest nou treball, un espectacle entre el pop-rock i la bohèmia i, sens dubte, una cita irrepetible amb el compositor i multiinstrumentista Pascal Comelade. La cita tindrà lloc a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers el proper divendres 19 d’octubre, a les 21 h.

Segons ha explicat el propi TAG en un comunicat, "durant aquests deu primers anys la cantautora s'ha mogut per territoris expressius i una formalitat una mica llunyans dels cànons habituals de la cançó d'autor del nostre país. Amb la seva particular veu personal i profunda, Ivette Nadal tancarà ara una etapa fent una revisió dels seus quatre treballs i deixant entreveure aires renovats, amb noves melodies i noves lletres".


Arquitectura primera va néixer de les trobades entre Barcelona i Perpinyà entre l’artista i el compositor. "Una simbiosi intergeneracional a través de la comunicació musical que porten a una revisió personal de les cançons més representatives d'Ivette Nadal amb nous arranjaments; amb un so més radical i elegant, acompanyats al directe per la banda d'Ivette Nadal".

Fa un any i mig que la cantautora treballa amb Comelade per presentar aquest tancament de cicle. "L’espectacle està pensat com una celebració, no com un acomiadament", ha dit Nadal, assegurant que es tracta d’un treball "mimat i molt cuidat, amb un so radical i elegant". Amb cinc músics a l’escenari, Ivette Nadal presentarà l’essència dels primers anys: "Aquest, serà el projecte més bonic que he fet mai", ha dit la també poetessa que es proposa, de cara al 2019, començar una nova etapa: "Ara em sento més positiva, més forta i em ve de gust investigar nous registres", ha afegit. Després de presentar aquest espectacle, la cantautora editarà un disc amb el mateix títol Arquitectura primera, “50% Ivette Nadal, 50% Pascal Comelade”, segons ha explicat. 

Carles Ribell, director del Teatre Auditori de Granollers; Mireia López, regidor de Cultura i Josep Mayoral, alcalde de la ciutat, van acompanyar l’artista durant la roda de premsa celebrada al vestíbul del teatre. López ha agraït a Nadal que, en els temps més difícils, no tirés mai la tovallola: "Ets una dona ferma i un esperit lliure amb una trajectòria plenament consolidada. És un autèntic plaer que vulguis celebrar els teus 10 anys aquí, a casa teva", ha dit la regidora. 

 

Participació