justícia

Mollet lamenta que el nou edifici judicial no inclogui una subseu de la Fiscalia i només incorpori tres sales de vistes

Josep Monràs ha fet arribar una carta a la consellera Capella en què també manifesta el seu neguit envers la seguretat de l'edifici

per Redacció, 10 d'octubre de 2018 a les 17:40 |
Els actuals jutjats de Mollet del Vallès. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte del nou edifici judicial de Mollet del Vallès no convenç al jutge degà de la ciutat, José Maria Asencio, ni al seu alcalde, Josep Monràs, que ha fet arribar el seu malestar a la conselleria. Afirmen que l'espai "neix amb mancances" perquè només hi haurà tres sales de vistes -actualment la ciutat en té quatre- i no es preveu una subseu de la Fiscalia. Fonts del Departament recorden que la proposta contempla 2.800 metres quadrats per acollir dependències judicials, 700 més que ara, i asseguren que "amb una optimització de les tres sales de vistes" el funcionament del partit judicial "serà correcte". Alhora han indicat que és la Fiscalia qui ha de decidir si cal crear una subseu o no.

Segons ha explicat José Maria Asencio, jutge degà de Mollet del Vallès, els responsables del partit judicial de Mollet i els de la conselleria van mantenir una reunió el passat mes de setembre en què la Generalitat va presentar-los els plànols del nou edifici. "Vam endur-nos una sorpresa enorme perquè no es complien els compromisos adquirits", apunta Asencio. 


El magistrat recorda que es tracta d'un edifici que ha "d'aguantar-se en peu els proper 15 o 20 anys i si es fa malament des del principi les conseqüències seran dolentes per tothom". A més, adverteix que ha de donar servei a una població de 100.000 habitants. "És intolerable que si fan un edifici per millorar la Justícia ens treguin una sala", critica. 

També apunta que inicialment la conselleria els va dir que una delegació de la Fiscalia de Granollers es traslladaria a Mollet. "En veure els plànols vam poder comprovar que finalment no serà així", explica Asencio decebut. 


Per la seva banda, l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha fet arribar una carta a la consellera de Justícia, Ester Capella, per transmetre-li el seu malestar envers el projecte. Monràs considera que presenta "mancances" i demana a la titular del departament que tingui en compte les peticions que es fan des de la població. 

Fonts de Justícia han explicat a l'ACN que el projecte no ha patit cap variació i que els plànols que van presentar-se el passat mes de setembre segueixen incloent 2.800 metres quadrats per acollir dependències judicials distribuïts en dues plantes. D'aquesta forma els jutjats de Mollet guanyaran 700 metres quadrats d'espai respecte del l'edifici actual. 


Alhora assenyalen que s'han projectat tres sales perquè "amb una bona optimització" el funcionament del partit judicial "serà correcte". Així mateix remarquen que la Fiscalia és qui determina la creació d'una seu o subseu i asseguren que no és una decisió que depengui de Justícia. 

La nova seu judicial de Mollet s'ha d'ubicar en un edifici de la ronda de Can Fàbregas de Mollet, a cinc minuts a peu dels jutjats actuals. Justícia va arribar a un acord amb el propietari d'aquest immoble segons el qual la Generalitat pagarà 29.000 euros mensuals durant vint anys en concepte de lloguer de l'edifici i el propietari executarà les obres d'adequació. Aquests treballs han d'estar enllestits la primavera de 2019. Un cop acabats, el departament hi instal·larà el mobiliari i els equips informàtics.

 

Participació