alimentació

Pa acabat de fer a la bústia de casa

Una empresa serveix pa i brioixeria a primera hora del matí a Bigues i Riells i Santa Eulàlia de Ronçana

per Jaume Ventura, 10 d'octubre de 2018 a les 16:54 |
Javier Jiménez, repartint pa. | Jaume Ventura
Quarts de set del matí. En Javier recorre amb la seva furgoneta els carrers de Bigues i Riells i Santa Eulàlia de Ronçana i, una per una, omple unes grans bústies de color blanc amb barres de pa, coques i croissants. És l'impulsor de La Bústia del Pa, una empresa que, d'aquesta manera, dona un pas més al negoci del repartiment de menjar a domicili.

Cada cop més, les empreses que porten aliments fins a la porta de casa guanyen adeptes. A més, molts restaurants s’hi sumen perquè ho veuen com una nova forma per arribar a més clients. En aquest cas, s'aconsegueix que els més matiners puguin esmorzar pa o brioxeria acabats de fer: "Vem pensar que podria funcionar, perquè a tothom li agrada el pa o un croissant acabat de fer", explica a NacióGranollers l'impulsor de La Bústia del Pa, Javier Jiménez.


El funcionament de l'empresa és ben senzill. Els clients fan la seva comanda, per exemple a través de WhatsApp, i en Javier ho demana a l'obrador que s'encarrega de cuinar-ho. A les quatre del matí les dues furgonetes de la firma ho recullen i ho reparteixen a les dues rutes i els més de 170 clients que tenen entre Bigues i Riells i Santa Eulàlia de Ronçana. Clients com la Laura, que explica que ella té "un horari anacrònic" i que el servei li fa tenir la tranquilitat que "cada dia tindré pa a la bústia de casa". "Bigues no és un poble gran i no sempre hi ha de tot. D'aquesta manera, en canvi, saps que si vols un producte en concret segurament te'l podran fer", afegeix. En la mateixa direcció opina la Cristina, que reconeix que el fet de viure en una urbanització li dificultava poder tenir pa tou i calent cada dia, "i més a primera hora del matí".

Les comandes se serveixen fins dos quarts de vuit del matí i s'entreguen en unes bústies que protegeixen els aliments del fred i de la pluja. Els clients han de fer una comanda mínima de 20 euros al mes. L'empresa no descarta arribar a més poblacions si el projecte té èxit.
 

 

Participació