cuina

RECEPTA Coca de recapte amb botifarra i rovellons

Cada cap de setmana, les millors receptes

per NacióGranollers, 5 d'octubre de 2018 a les 17:19 |
Ingredients per a 4 persones:

Per la coca


600 grams de farina
15 grams de llevat
5 grams de sal
1 got d’aigua tèbia

Oli 3 dl.
2 cebes mitjanes 
2 pebrots vermells 
Sal
Pebre vermell dolç

Per l’acompanyament

Oli d’oliva
4 trossos de botifarra crua (llonganissa)
1/2 quilo de rovellons
Sal

Elaboració:

De l'acompanyament:

Prepararem els rovellons mentre lleva la pasta de la coca. Netegem els rovellons amb un drap humit o un paper de cuina, mai sota el raig del aigua, els posem en una safata de forn amanits amb força sal i un bon raig d’oli. Posem la safata al forn, que prèviament haureu preescalfat a 180ºC, durant aproximadament uns 20 a 25 minuts, en funció de la mida dels rovellons, ull com més petits siguin o si els tallem en trossos més aviat es couen.
 
De la coca:

Passem la farina pel sedàs i la posem en forma de circumferència sobre la taula o el marbre de la cuina. Col·loquem al mig la resta d’ingredients de la pasta i la pastem amb les mans, fins que sigui consistent. Un cop amassada la deixem reposar en un lloc tebi, dins d’una cassola coberta amb un drap, durant unes 5 o 6 hores, fins que llevi.

Per fer la coca, agafem la pasta i li afegim 1 dl. d’oli; ho barregem tot bé amb els dits fins que tota la massa quedi ben untada. Enfarinem una llauna i hi estirem la pasta. Quan acabem de fer la pasta, tallem la ceba i el pebrot al llarg, la ceba tallada mol fina, salem el ingredients i els posem en una reixeta per tal que deixin anar tot el aigua i no humitegin la massa de la coca.

A sobre de la pasta hi col·loquem el pebrot, la ceba, la llonganissa, ho ruixem amb oli i posem la llauna a forn suau, durant uns 20 o 30 minuts. Quan sembli que falten uns cinc minuts per acabar la cocció, posem els rovellons per sobre, ho tornem a ruixar amb oli i retornem la coca al forn.

Un cop cuita la deixem refredar i ja la podem tallar en trossos per a menjar-la

 

Arxivat a:
Cuina
Participació