drets humans

Diversos activistes visitaran Granollers pel projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans

També hi haurà una obra de teatre sobre la indústria armamentística

per Redacció , 29 de setembre de 2018 a les 10:07 |
El cartell del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. | NG
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 30 de setembre al 11 d’octubre vuit activistes de drets humans, procedents d'Egipte, Guinea Equatorial, Estats Units, Espanya, Mèxic, Myanmar, Hondures i de Palestina visitaran quinze municipis de Barcelona per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i del suport internacional a les seves lluites.

A Granollers les activitats començaran el dimecres 3 d'octubre de 9.30 a 12h. A la sala petita del Teatre Auditori de Granollers, hi haurà una xerrada a càrrec de Ramon Esono amb alumnes de 1r de batxillerat de diversos centres educatius de Granollers. Esono és un dibuixant i il·lustrador compromès amb la denúncia de les vulneracions dels drets humans que es produeixen a Guinea Equatorial.


El dijous 11 de 9:·0 a 11:30 h hi haurà una xerrada vivencial d’Ahmed Ali sobre el compromís com a fotoperiodista en la denúncia de la vulneració de drets humans a Egipte, dirigida a 40 joves de 16-18 anys del Pla de Transició al Treball. Es farà a Centre Vallès. Ali va implicar-se plenament en el Moviment 6 d’Abril, que tindria un paper fonamental en la caiguda del règim de Hosni Mubarak. Diplomat en Informàtica, la revolució va convertirlo en fotoperiodista.

El mateix dijous, de 18:30 a 20:00, hi haurà un diàleg de Marisa Franco amb dones de la Taula d’Igualtat en acte obert a la ciutadania a Can Jonch Centre de Cultura per la Pau. Franco acumula una llarga experiència de lluites en defensa dels drets de la població més vulnerabilitzada: dones, persones LGTB+, migrades i llatines, pobres, etc. Ha participat en diversos moviments per reclamar que els drets civils, econòmics, socials i laborals siguin garantits per al conjunt de la societat.


Com activitats complementàries hi haurà la representació d'El pes del Plom, a càrrec de Companyia La Virgueria a Llevant Teatre, que es podrà veure divendres 5 d'octubre a les 21 h i diumenge 7 octubre a les 19 h. Es tracta d'un muntatge que es pregunta "a on van a parar els 14.000 milions de bales que es fabriquen cada any al món?". i que analitza la indústria armamentista espanyola i catalana.

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que des de 2013  organitzen diferents municipis catalans, consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que, de manera individual o col·lectivament, s’esforcen per promoure o protegir els drets i llibertats fonamentals internacionalment reconeguts. Sovint, la seva tasca els comporta greus riscos per la seva  pròpia llibertat i integritat física.


 

 

Participació