RECEPTA Crema de remolatxa amb iogurt

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Redacció, 14 de setembre de 2018 a les 18:41 |
Ingredients per 4 persones:

½  ceba

1 porro petit
1 patata petita
500 grams de remolatxa
200 ml. de llet evaporada

Oli d'oliva
1 dau de manega
Sal
1 iogurt natural, preferentment grec per la seva cremositat
Sal Maldon
 
Preparació:

Rentem bé les remolatxes i les posem a bullir amb pell uns 30-40 minuts fins que siguin cuites. Comprovem la cocció punxant amb un ganivet, quan siguin ja cuites deixem que es refredin i ja podrem pelar-les amb facilitat. Un cop pelades les tallem a trossos petits i reservem.

Tallem la ceba i el porro a trossos mitjans i els posem a coure a una olla amb una mica d’oli, el dau de mantega i un polsim de sal. Deixem coure fins que transparentin les verdures i tot seguit incorporem la patata pelada i tallada a daus, i deixem coure el conjunt un parell de minuts més. Arribat a quest punt afegim l’aigua per cobrir el conjunt, rectifiquem de sal i deixem coure fins que la patata estigui ja cuita. Apaguem el foc, incorporem la llet evaporada i la remolatxa reservada triturant el conjunt amb la batedora fins a obtenir un puré fi. La crema resultant la passem per un colador, per deixar-la ben fina i exempta de cap grumoll i, si cal, la rectificarem de sal. Deixem que es refredi del tot i la posem a la nevera, un mínim d’una hora.

Per servir-la, posarem uns cullerots de crema en un bol i la decorarem amb el iogurt, daus de remolatxa que haurem reservat, unes gotes d’oli d’oliva extra verge i uns flocs de sal Maldon.

 

Arxivat a:
Cuina
Participació