medi ambient

El Museu de Ciències Naturals de Granollers reflexiona sobre el desgel a l'Àrtic

L'exposició "desÀrtic" es podrà visitar fins l'11 de novembre

per Redacció, 14 de setembre de 2018 a les 11:45 |
Una mostra del que es pot veure a la mostra desÀrtic. | Museu de Ciències Naturals de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull, des d'aquest dijous i fins l'11 de novembre, l'exposició desÀrtic. Es tracta d'una exposició col·lectiva multidisciplinària, resultat de la participació artística, en petit format, de 60 artistes compromesos amb la conservació i la protecció de l'Àrtic. L'objectiu del projecte és conscienciar i fer reflexionar sobre les conseqüències del desgel en aquesta zona del planeta.

Segons explica la creadora i comissària del projecte, Montserrat Pérez, a la informació annexa de l'exposició, "les perforacions a l'Àrtic han destrossat un fràgil ecosistema. I si s'han suspès no han estat pels milions de veus que s'han mostrat contràries a la petroliera angloholandesa Shell, sinó pels mals resultats econòmics obtinguts de tal activitat. És important recalcar-ho, perquè la paralització del projecte no és fruit de la reflexió i del bon judici, sinó dels escassos, si no nuls, beneficis econòmics. Malgrat aquesta paralització, l'impacte causat ha afectat, afecta i afectarà la fauna marina".

 

Una mostra del que es pot veure a la mostra desÀrtic. Foto: Museu de Ciències Naturals de GranollersLa mostra és una creació de siNesteSia amb la col·laboració de Greenpeace, el Centre Cívic Sagrada Família i Espai d'Art Moritz. 

 
L'exposició també ofereix una activitat adreçada a escoles: Experimentem el canvi climàtic: aprenguem a prevenir-lo.

 

Participació