festa major de granollers 2018

La Colla dels Blaus guanya la Festa Major de Granollers

D'aquesta manera, repeteixen la victòria aconseguida el 2017

per Jaume Ventura , 2 de setembre de 2018 a les 23:34 |
Els representants de Blancs i Blaus, Oriol Barnet i Amador Lucas, es fan un petó després de l'intercanvi de mocadors. | @Blancsiblaus
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Colla dels Blaus és la guanyadora de la Festa Major de Granollers 2018. Ho ha anunciat la veu de la festa, Pep Callau, a les 12 i 14 minuts des del balcó de l'ajuntament. D'aquesta manera, la colla torna a imposar-se tal i com ja va fer l'any 2017.
 
Tot seguit han intervingut els representants de les colles. El blau, Oriol Barnet, que afrontava el seu primer any al càrrec, ha recordat que la festa va començar els anys 80, precisament l'eix que han escollit per enguany. També ha elogiat el paper dels Blancs: "Us necessitem, sense vosaltres no seríem els que som", ha ressaltat. A més, ha donat  gràcies a tots els membres de la colla que han treballat aquests dies i ha tingut un record pel desaparegut Lluís Bertrans.


Pel que fa al representant dels Blancs, Amador Lucas, ha reconegut que comptava guanyar la competició i que tenia un discurs pensat en la victòria. Tot i això, ha volgut dona les gràcies a totes les colles "per picar pedra" durant 9 dies seguits. També ha avisat: "Blaus, ens heu fet suar. Però per guanyar un gegant hem de créixer. L'any que ve ens trobarem aquí".

Els Blaus s'han imposat tot i no guanyar a les proves de competició. En aquestes, els Blancs s'han imposat a 7 proves (l'estirada de corda adulta, el concurs de rajolers, passada de rajoles infantil, llançament de rajoles, Correvent infantil, escacs, futbolí), mentre que els Blaus han vençut a 4 (passada de rajoles adulta, Correvent adult, dòmino i estirada de corda infantil).


La Festa Major ha tingut dos grans eixos proposats per les colles. Els Blancs han proposat anar de festival i jugar amb la idea que no tenen cap de colla, mentre que els Blaus han portat a tothom a un viatge a una època tan destacada com va ser la dècada dels 80.

El veredicte ha tingut altres moments destacats, com quan Pep Callau ha fet apagar els llums de la Porxada i ha demanat als assistents engegar els llums dels seus telèfons mòbils per aconseguir una imatge espectacular. O com quan s'ha cantat l'Aniversari Feliç a David Carruesco, president dels Xics, quan ha pujat al balcó a recollir el reconeixement que s'ha fet a totes les entitats participants.

També s'ha conegut el veredicte del concurs d'aparadors, que ha anat a parar a Cookies Paradise.

Victòria blanca al concurs de rajolers

Abans del veredicte, els Blancs s'han tornat a imposar al concurs de rajolers. David Galí ha vençut a Miquel Locubiche en un Palau d'Esports que s'ha omplert per veure de ben aprop l'espectacularitat d'aquesta competició. Finalment, i després d'haver de fer rajoles, cairons i maons, el marcador ha sumat 113 peces blanques per 108 blaves.
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Participació