infraestructures

​ADIF construirà un pas soterrat sota les vies de l'R3 a les Franqueses

Unirà les antigues casernes amb la carretera de Ribes

per Redacció, 27 de juliol de 2018 a les 17:17 |
Vista aèria de l'estació de Renfe i les antigues casernes de les Franqueses. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana, la publicació al Boletín Oficial del Estado de la declaració d'impacte ambiental del projecte de duplicació de la via de la línia de rodalies R3 entre Parets i la Garriga, ha obert la porta a que el desdoblament sigui una realitat. Aquesta declaració, resolta per la Direcció General de Biodiversistat i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, és el darrer tràmit abans de procedir a l'aprovació inicial del projecte. Encara no hi ha data per a l'inici de les obres de construcció de la segona via d'aquesta línia ferroviària que travessa el municipi.

A més del desdoblament de les vies, el projecte de la futura R3 contempla que ADIF construeixi un pas soterrat  que connecti la carretera de Ribes i la zona de les antigues casernes militars. També es remodelarà l'estació de les Franqueses, a més d'altres estacions de la línia. Aquesta remodelació inclou la creació d'un pas soterrat entre andanes i la  millora dels tancaments al voltant de l'estació. L'aprovació i la licitació d'aquestes actuacions d'ADIF es faran de manera independent al procés del desdoblament de la línia R3 per agilitzar l'inici de les obres.


 

 

Participació