distinció

El granollerí Toni Cumella, Premi Nacional d'Artesania

En destaquen "la incorporació de la disciplina a l’arquitectura contemporània, la seva constant difusió de l’ofici i la continuïtat que dona a una nissaga d’artesans"

per NacióGranollers, 26 de juliol de 2018 a les 15:57 |
Toni Cumella, al despatx que té al seu estudi, a Granollers | NacióGranollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement, ha reconegut la trajectòria de Toni Cumella amb el Premi Nacional d’Artesania 2017. Se li valora "la seva trajectòria incorporant la ceràmica a l’arquitectura contemporània i d’autor, la seva constant difusió de l’ofici i col·laboració amb el món acadèmic i donant continuïtat a una nissaga d’artesans que prestigien la ceràmica a nivell internacional".
 

Obra de Toni Cumella al mercat de Santa Caterina Foto: Generalitat


Fill del també ceramista Antoni Cumella Serret, Toni Cumella, va començar a potenciar fa anys la seva relació amb l'arquitectura, col·laborant amb arquitectes, des de la concepció del producte. Avui la seva empresa Ceràmica Cumella disposa de tres línies de producció amb particularitats pròpies: peces seriades, restauració d'edificis i projectes arquitectònics de nova concepció. Entre la relació d'edificis històrics en què Ceràmica Cumella ha intervingut de manera rellevant sobresurten les actuacions a l'Hospital de Sant Pau, el Parc Güell, el Palau de la Música o el Mercat de Santa Caterina a Barcelona.
 

Toni Cumella, al seu taller Foto: Ajuntament de GranollersEls Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, reconeixen "aquells artesans, entitats i empreses que han excel·lit en la seva obra i trajectòria i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector". D’aquesta manera, segons la Generalitat, "es vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l’artesania en la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li el màxim relleu mitjançant el reconeixement anual de la feina del sector".

A més de Cumella, s'ha concedit a MISUI (Unión Suiza) el Premi a la Millor Marca Artesana; s'ha reconegut a l’editorial Cuscusian’s amb el Premi Impulsa; la tasca de l’Associació Ceramistes de Catalunya amb el Premi Prestigia;  i s'ha atorgat el Premi Restaura a l’artesà Pepe Cubillo.

 

 

Participació