llengua catalana

​La Festa de les Lletres Catalanes d'Òmnium passa a ser itinerant

Els anys senars es farà a Granollers i els anys parells a una altra població de la comarca

per Jaume Ventura Busquets, 19 de juliol de 2018 a les 17:34 |
L'edició de l'any passat de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental, a Granollers. | @MarMV16
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Festa de les Lletres d’Òmnium al Vallès Oriental introdueix diverses novetats a partir d’aquesta edició, que es celebrarà el pròxim 23 de novembre. La més destacada és que la celebració tindrà un caràcter itinerant, cosa que provocarà que els anys senars la festa es segueixi celebrant a Granollers i que els anys parells passi a fer-se a una altra població de la comarca. Aquest any, per exemple, es celebrarà a l’Ateneu de Sant Celoni. El president d’Òmnium al Vallès Oriental, Sergi Bolea, ha explicat en una carta als socis que “això, a més d’una major i visualització d’Òmnium Cultural, suposarà una revitalització de la festa”.

D’altra banda, i relacionat amb l’anterior punt, passa a crear-se un premi local a cada població on es traslladi la festa: “Aquesta creació suposarà la implicació de la població, el seu entorn i la seva gent en un projecte d’Òmnium”, ha afegit Bolea. Aquest any el guardó s’anomenarà premi Òmnium Cultural Vallès oriental de recerca del Baix Montseny.


Pel que fa a la resta de la festa, s’atorgarà el premi de novel·la Vallès Oriental, el premi de poesia Estabanell Energia, el premi de sociolingüística del Vallès Oriental, el premi d’acció cívica en favor de la llengua catalana Ramon Casanovas i el premi de comunicació Eugeni Xammar. Totes les bases es poden consultar en aquest enllaç.

La Festa de les Lletres Catalanes d’Òmnium Cultural al Vallès Oriental  fa 29 anys que es celebra a Granollers.

 

Participació