urbanisme

Sastre valora la nova passera de Granollers però critica que el PSC va dir que cobriria la via

Creuen que el nou pont "és un pedaç"

per Redacció, 18 de juliol de 2018 a les 17:21 |
La passera, ja instal·lada sobre la via del tren. | T. Torrillas
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest cap de setmana s’ha instal·lat la primera fase de la passera que unirà la Font Verda amb el centre de Granollers. Pel PDECat aquest projecte, tot i que necessari, "demostra els incompliments urbanístics del PSC". El candidat Àlex Sastre ha destacat aquest dimarts que la passera s’ha instal·lat "perquè l’alcalde Josep Mayoral no ha complert la promesa que va fer l’any 2007 per cobrir la via del tren. En aquest sentit, ha dit que ells ja van dir que era un projecte que no s’acabaria fent".

Sastre ha insistit que la passera "és un pedaç" pels problemes de mobilitat que també demostra que el desenvolupament de la zona al llarg de la via del tren no s’ha dut a terme. "Nosaltres ja vàrem dir que el finançament del cobriment, amb les plusvàlues de la urbanització dels diferents sectors al voltant de la línia, seria insuficient, i se'ns va titllar de fatalistes", ha defensat Sastre.


El candidat també ha lamentat que el fet que no s'hagi desenvolupat la zona zona l'ha degradat: "El POUM preveia que el desenvolupament entre els carrers Girona, Francesc Ribas i Agustí Vinyamata passava pel cobriment de la via del tren. Això no ha passat, però tampoc s'ha traslladat el camp de futbol, que permetia alliberar una gran zona, i la gran transformació s'ha quedat amb l'ampliació de les voreres del carrer Girona. Que era necessari, sí, però falta més", ha afegit.

Sastre, tot i això, creu el cobriment és un projecte complicat de dur a terme perquè requereix una inversió molt important. Segons ell, la millor opció seria el soterrament, però en aquest sentit ha dit que requeriria un grans consens i, en referència a Mayoral, evitar que un sol candidat ho proposés.
 

 

Participació