pau

Més de 100 joves pinten el mural per la pau a la plaça de la Bòbila de Granollers

S'han decorat 420 metres de paret

Els participants, amb el mur acabat de pintar | Ajuntament de Granollers
per Redacció, 17 de juliol de 2018 a les 23:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un centenar de joves de Granollers, veïns del barri de Granollers Nord i integrants del Club Bàsquet Granollers han participat del projecte Murs que parlen, que amb l’artista Erb Mon han donat forma a un mur de la plaça de la Bòbila. Una paret de 420 metres s'ha convertit en un mural abstracte ple de significat en record al Bombardeig que va patir Granollers el 31 de maig de 1938.

L’obra gira a l’entorn de la cultura de pau. Aquesta és la temàtica dels murs que es pintaran a la ciutat aquest any, amb motiu dels 80 anys del bombardeig. Aquest estiu es pinta el mur de la plaça de la Bòbila i a la tardor es pintaran dos murs més, un dels quals al pati de Can Jonch, per commemorar els 10 anys del Centre.


108 joves que han estat fent els itinaris d'estiu sobre les arts urbanes han participat del projecte Murs que parlen guiats per l'artista Erb Mon, que ha dissenyat l’esbós de l’argument consensuat amb els joves participants. 

El pintor i muralista Erb Mon


De l'artista urbà de Erb Mon destaquen els colors. Majoritàriament són obres abstractes que projecten persones, animals, vegetals i qualsevol referència de manera que la puguis interpretar. Erb Mon fa gairebé tres dècades que treballa en el món de l'art, anteriorment es dedicava a la fotografia, la pintura i l'art urbà. A Granollers, Erb Mon ha presentat un projecte artístic educatiu que consisteix en transmetre als joves el valor de l’ofici mitjançant l’art.  L’artista ha dissenyat l’esbós de l’argument consensuat amb els joves participants i ha dirigit l’obra Tot això acompanyat d’un registre audiovisual del desenvolupament creatiu dels joves i el resultat de l’obra amb un QR pintat al mural que enllaçarà amb el vídeo, així qualsevol vianant podrà accedir al projecte. 

 

Participació