urbanisme

Murs que parlen a la plaça de la Bòbila de Granollers

El projecte està liderat per l'artista Erb Mon, que està acompanyat per un centenar de joves

per Redacció, 10 de juliol de 2018 a les 16:55 |
Joves pintant el mural a la plaça de la Bòbila | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un centenar de joves de Granollers estan pintant amb l’artista Erb Mon un mur de la plaça de la Bòbila de Granollers, que es troba darrera del Pavelló de Bàsquet del carrer Girona.  Una paret que s’està convertint en un mural abstracte però ple de significat. Es tracta d’una nova intervenció artística del projecte 'Murs que parlen' que s’està fent a la ciutat. 

Durant aquesta setmana es va coneixent l’obra que s’hi pinta, que girà a l’entorn de la commemoració del Bombardeig de Granollers i la cultura de pau. Aquesta serà la temàtica dels murs que es pintaran a la ciutat aquest any, amb motiu dels 80 anys del Bombardeig de 31 de maig de 2018. Aquest estiu es pinta el mur de la plaça de la Bòbila i a la tardor es pintaran dos murs més, un dels quals al pati de Can Jonch, per commemorar els 10 anys del Centre.


108 joves pinten el mural amb l’artista Erb Mon

Aquest estiu El Gra i Roca Umbert Fàbrica de les Arts han dissenyat uns itineraris que versen sobre les arts urbanes. 108 joves participen del projecte 'Murs que parlen' de la mà de l'artista Erb Mon, que ha dissenyat l’esbós de l’argument consensuat amb els joves participants. La setmana del 9 de juliol es pinta el mural i el proper dimarts 17 de juliol a les 12 h es farà una festa de cloenda amb totes les persones que hi han participat (joves dels itineraris del Gra, veïns del barri, representants del Club Bàsquet Granollers...) per veure el resultat del primer dels murs dedicats al bombardeig en el marc de la cloenda del projecte.

De l'art urbà del pintor i muralista Erb Mon destaquen els colors, majoritàriament són obres abstractes que projecten a persones, animals, vegetals i qualsevol referència de manera que la puguis interpretar. 

Ell ha dissenyat l’esbós de l’argument consensuat amb els joves participants i ell dirigeix l’obra que tindrà un resultat de caràcter professional. Tot això acompanyat d’un registre audiovisual del desenvolupament creatiu dels joves i el resultat de l’obra amb un QR pintat al mural que enllaçarà amb el vídeo, així qualsevol vianant podrà accedir al projecte. 


Segons ha precisat l'Ajuntament de Granollers, l’interès de l’artista en treballar amb joves és "que el mural sigui útil, no merament bonic, per això creu en la importància de compartir l’experiència creativa, que gaudeixin i que s’involucrin en l’argumentació i en la realització de l’obra i que se la facin seva".
 

 

Participació