Aquest dissabte, «show cooking» i tast de varietats locals de tomàquet al mercat de Granollers

El lema de la jornada és "Al Vallès, el tomàquet fa olor i té gust!"

per Redacció, 9 de juliol de 2018 a les 17:49 |
Tomàquets de la varietat pometa | Ajuntament de Granollers
El proper dissabte 14 de juliol,  en el marc del mercat del dissabte a la plaça de la Corona, els cuiners  de l'associació gastronòmica CuinaVO oferiran una mostra de cuina en viu (show cooking) i un tast de varietats locals de tomàquet. 

Els cuiners elaboraran en directe tres receptes amb tomàquets produïts al Vallès Oriental: cor de bou, rosa ple, pometa, montserrat, palosanto, cicerol, pare Benet, de penjar, nas de bruixa, entre d'altres, que podran tastar tothom que vulgui. Els visitants també podran fer un tast de tres tomàquets de varietats locals i un tomàquet híbrid, per comparar la qualitat d'aquests productes. Ho faran en dues sessions, a les 11 i a les 12. 


Segons ha explicat el Consell Comarcal, entrada la primavera i durant els mesos d'estiu és quan els tomàquets tenen el punt de maduració òptim per ser consumits, i també quan conserven intactes les seves vitamines i propietats nutricionals. Els impulsors de l'activitat ho reivindiquen amb el lema escollit: Al Vallès, el tomàquet fa olor i té gust

El Consell Comarcal, que impulsa aquesta activitat amb el suport de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, treballa des de 2009 amb el productors d'horta de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona per recuperar les varietats locals del tomàquets del Vallès Oriental. 

 

Participació