La recepta

Pastís de xocolata amb preses

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias, 8 de juliol de 2018 a les 14:35 |
Ingredients per a 12 racions:

125 grams de farina

90 grams de cacau pur amb pols amarg
80 grams de sucre
4 ous
100 grams d'oli de gira-sol

10 grams de llevat químic (Royal)
Una punta de sal
1 maduixa per decorar opcional
Per al glacejat de xocolata blanca
100 grams de xocolata blanca
2 fulles de gelatina
50 ml. de Baileys
 
Elaboració:
Començarem batent els ous en un bol prou ampli juntament amb el sucre durant un parell de minuts perquè la barreja agafi aire. Incorporem l’oli i punta de sal i seguim barrejant, tan punt estigui tot integrat afegim els productes secs, com la farina, la xocolata en pols i el llevat, tots tamisats, seguirem batent-ho tot fins obtenir una massa homogènia.

Passem aquest massa a un motlle apte per microones, de vidre o silicona. El courem a màxima potència durant uns 5 minuts. Per a comprovar la cocció només caldrà punxar amb una broqueta o escuradents, si surt eixut ja ho tenim fet, si no afegim un minut més fins que ja sigui totalment cuit. Un cop fora del microones el deixem que se refredi damunt de una reixeta.

Per preparar el glacejat posarem a fondre el xocolata blanc al bany Maria, quant sigui totalment fos incorporem el licor, barregem i per últim afegim les fulles de gelatina que prèviament haurem hidratat amb aigua freda uns 5 minuts aprox. això si ben escorregudes d’aigua, tornant  a barrejar bé.

Per glacejat posem a sobre una reixeta el pastís ja fred i desemmotllat, un plat sota la reixeta i anem pintant per sobre amb la glaça de xocolata, deixem que agafi consistència i ja podem decorar amb una o més maduixes. 
 

 

Arxivat a:
Cuina, cuina
Participació