biblioteques

100 professionals del món de les biblioteques participen a la 5a edició de les Jornades de Laboratoris de Lectura

Durant tot aquest divendres i dissabte al matí treballaran el paper de la fotografia en la literatura infantil a Roca Umbert Fàbrica de les Arts

per Redacció, 29 de juny de 2018 a les 18:14 |
Inauguració de la 5a edició de les Jornades de Laboratoris de Lectura | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres al matí ha començat a Roca Umbert Fàbrica de les Arts la cinquena edició de les Jornades de Laboratoris de Lectura, una iniciativa que se celebra cada dos anys. Les jornades són un punt de trobada de professionals del món de les biblioteques, s’adrecen a bibliotecaris, educadors i dinamitzadors culturals especialistes en literatura infantil i juvenil, i tenen com a principal objectiu donar a conèixer la feina dels laboratoris de lectura d’arreu del país com a font de recursos i bones pràctiques per promoure la lectura entre els infants.

Un centenar de professionals participen en aquesta edició, una vintena més que en ocasions anteriors, ja que la diversificació dels espais de la trobada ha permès augmentar el nombre d’inscripcions. Tot i això, i com és habitual, fa dies que s’han exhaurit les places. Així, en aquesta ocasió, les jornades no es limitaran només a la Biblioteca de Roca Umbert, sinó que es faran a altres espais de la Fàbrica de les Arts com la Sala Nau B1 o la Tèrmica.


La inauguració de les jornades s’ha fet a la Sala Nau B1 on l’alcalde Josep Mayoral ha donat la benvinguda als assistents i els ha mostrat la seva admiració perquè «us reuniu tanta gent durant dos dies per parlar de literatura infantil, plantejar-vos coses, obrir camins i explorar el futur». Montse Álvarez, responsable de Cooperació Bibliotecària de la Gerència de Serveis de biblioteques de la Diputació de Barcelona, ha destacat que iniciatives com aquesta «posen en valor les persones i professionals com a prescriptors de literatura infantil i juvenil».

Les V Jornades de Laboratoris de Lectura són organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Granollers, Biblioteques de Granollers, la Diputació de Barcelona i Roca Umbert Fàbrica de les Arts, i compten amb la col·laboració de la Cooperativa Abacus.


Fotografia i literatura

Aquesta edició porta per títol Habitar la imatge. El relat fotogràfic en la literatura per a infants. I és que, malgrat el fort impacte que la fotografia té en el nostre entorn actual, continua sent poc habitual la seva presència dins de la literatura per a infants i joves. Així, a través de tallers, conferències i debats, les jornades volen donar veu als professionals que millor coneixen les seves capacitats expressives, narratives i artístiques per a imaginar quin paper pot jugar la fotografia dins dels laboratoris de lectura.


Els professionals que ofereixen xerrades i tallers en aquesta edició són: Tanit Plana, fotògrafa i docent; Teresa Duran, especialista en literatura infantil; Jordi Palet, autor i director de teatre; Marta Roig i Anna Juan, especialistes en literatura infantil; Núria Pujolàs, reanimadora de paraules; Pere Ginard, il·lustradors; Stel·la Camacho, mestra d’educació infantil i coordinadora de la llibreria El Petit Tresor; Piu Martínez, editora i responsable de l’Àrea de Comunicació i Premsa de Libros del Zorro Rojo; Santiago Formiguera, metge; Ramón París, il·lustrador i animador; i Nati Calvo, bibliotecària especialista en literatura infantil.

 

Participació