eleccions

El granollerí Víctor Font anuncia que es presentarà a les eleccions del Barça

Diu que modernitzar el club en l'àmbit financer, apropar-lo als socis i deixar la tasca esportiva en mans d'exfutbolistes

per Redacció, 11 de juny de 2018 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresari granollerí Víctor Font ha anunciat que es presentarà a les pròximes eleccions del FC Barcelona, que s'han de celebrar l'any 2021. Font, a través d'una piulada a Twitter, ha explicat que sota el lema 'Sí al futur' vol comptar amb un projecte que tindrà tres pilars fonamentals: modernitzar el club en l'àmbit financer, apropar-lo als socis i deixar la tasca esportiva en mans d'exfutbolistes.

Font, director general de Delta Partners, ja va presentar la seva plataforma l'any 2015, però llavors va descartar concórrer a les eleccions d'aquell any. Als comicis del 2010 va formar part de la candidatura de Marc Ingla.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5hby2wK8C8s[/youtube]

A la web sialfutur.cat Font explica els punts bàsics del seu projecte:


-GUANYEM: "Hem d'agrupar el talent de la millor generació de futbolistes de la història i assegurar que ells lideren la presa de decisions en l'àrea esportiva". 'Sí al futur' és el repte de tots els qui estem convençuts que l'èxit esportiu només l’assolirem si comptem de debò amb el talent que genera el planter de la Masia i si defensem l’herència guanyadora de Cruyff. Per tant, són els esportistes coneixedors del model els qui estan millor preparats per liderar el projecte esportiu del futur, fent-ho des del Consell Directiu fins a les categories inferiors de l'esport formatiu, passant per totes les posicions de responsabilitat clau dels equips professionals".

-COMPETIM: "Per competir i alhora mantenir la propietat del Club en mans dels socis, cal reinventar el model de generació d'ingressos. Hem de ser capaços de vendre productes i serveis directament als milions de seguidors que tenim arreu del món, eliminant intermediaris. El potencial econòmic del Club està limitat en el model actual per la intermediació de molts agents externs. La tecnologia i la capacitat i experiència de consellers i executius de primer nivell internacional ho han de fer possible. És l’única manera que tenim de generar els recursos de què disposen altres competidors propietat de magnats o estats. Només així podrem competir al màxim nivell". 

-DECIDIM: "S'ha de redefinir el model de governança i de presa de decisions del Club
Cal assegurar que cada decisió que es pren al Club estigui en mans de responsables amb l'experiència i la capacitat adequades. Els requisits per formar part del Consell Directiu no poden estar limitats a la capacitat d'avalar. Cal un Consell Directiu amb socis que tinguin experiència rellevant en l'àmbit esportiu, empresarial i institucional i amb voluntat de prendre decisions difícils. El Consell Directiu s'ha de centrar a fixar les línies estratègiques del Club i delegar la gestió del dia a dia en un equip executiu de primeríssim nivell internacional. Els socis no només hem de ser els propietaris del Club, sinó que hem de sentir que ho som. Cal aprofitar totes les capacitats de la nostra massa social a través d'un model innovador i participatiu. És necessari millorar el model de representativitat del soci en el Club, centrat actualment de manera exclusiva en l'Assemblea de Compromissaris. Fer un ús efectiu d'eines com ara el vot electrònic ha de ser una prioritat". 

-SIGUEM ÚNICS: "Aprofitem la influència del Barça per contribuir a afrontar els reptes principals de la societat en el segle XXI. Aprofitem la influència que avui té el Barça al País i arreu del món, sense renunciar mai a la nostra arrel catalana, per desenvolupar un pla ambiciós d'iniciatives que permetin contribuir a afrontar els principals reptes de la societat en el segle XXI. Demostrem que en el futur volem seguir sent "més que un club. Aquest Club no només ha estat un referent per la manera com ha volgut entendre el futbol. Històricament, ho ha estat també pels valors que ha sabut transmetre a l’hora de practicar-lo. Uns valors que neixen amb Joan Gamper, es nodreixen a la Masia, creixen amb Cruyff, s’escampen amb Unicef, i veiem representats en tantes altres ocasions dins i fora dels terrenys de joc".


 

 

Participació