La recepta

Amanida de quinoa

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias, 9 de juny de 2018 a les 18:53 |
La quinoa té un nivell de proteïnes alt (pot arribar fins al 23%), conté minerals (calci, ferro, magnesi), vitamines (C, E, B1, B2 y niacina) y fòsfor, és també rica en aminoàcids i Omega 6; aporta fibra i té un índex glucèmic molt baix. El seu nivell de fibra també ens deixa una sensació de sacietat, que no de farts, i ajuda a millorar el trànsit intestinal. 


Ingredients per a 2 persones:


100 grams de quinoa real
¼ de pebrot petit vermell
1 tomàquet petit d’amanir
1 ceba tendra

2 de fulles d’enciam
Un grapat d’olives negres
1 ou dur
Unes branquetes de cibulet
Sal

Per la vinagreta:
Vinagre de xerès
Oli d'oliva extra verge
Una culleradeta de cafè de mostassa a la antiga
 
Preparació:

Primer de tot, amb l'ajuda d'un colador, netegem la quinoa fins que l'aigua surti neta. Es molt important rentar-la per tal d’eliminar la saponina que l’envolta i que pot produir irritació intestinal. 

Posarem un cassó a escalfar amb aigua i sal (el doble d'aigua del volum de la quinoa) i quan arrenqui el bull, hi afegim la quinoa. Quan torni a arrencar el bull, abaixem el foc i deixem coure la quinoa uns 17-20 minuts (o seguim les indicacions del productor) fins que s'hagi begut l'aigua. Després, posem la quinoa en una safata ben escampada per tal que es refredi.

Per fer l'amanida, tallem les verdures a daus ben petits, la ceba, el tomàquet, el pebrot, l’enciam, les olives i l’ou dur; posant-los a un bol / tupper, per últim hi posarem la quinoa que ja serà freda, deixant-la refredar a la nevera fins la hora de servir.

Per fer la vinagreta, posarem el vinagre de xerès, l'oli d'oliva extra verge, un polsim de sal i la mostassa a un got i remenarem, fins emulsionar-ho tot.
En el moment de servir traurem l’amanida de la nevera incorporarem la vinagreta, remenant amb cura tots el ingredients i ho decorarem amb una mica de cibulet tallat.  

 

 

Arxivat a:
Cuina, cuina
Participació