formació

Aquest divendres, tancament de la 3a edició de l'Etcètera amb una mostra al Gra

Un centenar de nois i noies de 1r a 4t d'ESO han participat als tallers

per Redacció , 24 de maig de 2018 a les 19:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres, a les 17:30h, es tanca la 3a edició de l'Etcètera, l'oferta municipal lúdica i formativa per a nois i noies de 12 a 16 anys de Granollers. L'equipament de Joventut, el Gra (pl. de l'Església, 8) acollirà la mostra que clou els tallers de l'Etcètera, que han comptat amb un centenar de participants. 

Entre les 6 i les 8 del vespre, els joves mostraran el que han treballat en les sessions setmanals des de principis d'any. Així, els nois i noies de l'activitat Escriure't faran una lectura dels seus textos, els que han fet danses urbanes oferiran una coreografia, els participants al club de makers exposaran les seves construccions i els del taller Ekilibris faran una mostra d'acrobàcies. També es projectarà el curtmetratge del taller Fem una pel·lícula i les creacions de Comic Art

 

Una de les activitats de l'Etcètera Foto: Ajuntament de Granollers


El programa Etcètera va néixer a principis de 2017 per donar opció de lleure formatiu als estudiants de secundària que fan jornada compactada i que disposen de la tarda lliure. L'Etcètera forma part d'una prova pilot de la Diputació emmarcada al programa Educació 360, que parteix de la idea que allò que passa fora de l'aula també forma part del fet educatiu. L'Etcètera, de periodicitat semestral, es treballa conjuntament amb els instituts: a cada centre hi ha un referent del programa, s'incorporen les seves propostes de tallers i se'ls fa arribar una valoració pedagògica de cada edició. 


De cara al curs vinent, es continua i reforça el programa amb sessions formatives adreçades als pares i mares dels participants amb l'objectiu de corresponsabilitzar-los i fer un acompanyament socioeducatiu a les famílies en aquest moment clau del desenvolupament personal que és l'adolescència. També de cara al setembre, Granollers posa en marxa el Fòrum de participació de les adolescències (Fòrum Jove) integrat per nois i noies de 12 a 16 anys, en resposta a un objectiu del PAM i per donar continuïtat al Consell dels Infants. Hi haurà representants dels centres educatius, entitats joves, centre M. Montero i Centres Oberts, i gestionarà uns pressupostos participatius destinats a projectes per als joves granollerins. 

 

Participació