salut

L'Hospital de Granollers atendrà pacients crònics a distància

L'anomenat projecte GHATA s'iniciarà com a prova pilot en la insuficiència cardíaca

per NacióGranollers , 20 de maig de 2018 a les 11:45 |
La directora d'organització i sistemes d'informació de l'Hospital General de Granollers, Anna Benavent, presentant el projecte GHATA | Hospital General de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital de Granollers ha presentat en el marc de la jornada Reptes i oportunitats en el sector salut: col·laboració publico-privada l'anomenat projecte GHATA. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu desenvolupar un model de serveis no presencials dins de la cartera assistencial de l'Hospital. GHATA és fruit de l'evolució de l'aplicació mòbil Hospital Granollers que es va posar en marxa l'any 2014 i que ja compta amb més 9.000 usuaris.

La plataforma consisteix en la incorporació de qüestionaris clínics que permeten fer un seguiment a distància dels pacients amb malalties cròniques, estalviant desplaçaments innecessaris a l'Hospital, millorant el control dels pacients -ja que s'augmenta la freqüència i seguiment dels mateixos-, a l'hora permet als professionals mèdics optimitzar les agendes presencials de consultes externes i augmentar la personalització del procés assistencial.


El projecte GHATA s'iniciarà com a prova pilot en la insuficiència cardíaca, una malaltia crònica en què està creixent la seva prevalença i complexitat, i que fa que les visites a consultes externes, urgències i reingressos hospitalaris siguin nombrosos. Per altra banda, hi ha experiències ja contrastades de les aplicacions de telemedicina en aquesta patologia.

Segons ha precisat l'hospital granollerí, el sistema que es presenta és un model senzill pels pacients, ja que no requereix la necessitat de cap dispositiu electrònic que no sigui un telèfon intel·ligent o un ordinador, el que facilita la seva utilització sobretot en pacients d'edat avançada. El pacient només ha d'omplir un qüestionari que li arriba a través de l'aplicació mòbil de l'Hospital. Els resultats són interpretats pels sistemes d'informació per tal de detectar si existeix una descompensació en la malaltia: en aquest cas, s'indicarà al pacient com ha de procedir i, en cas contrari, l'usuari rebrà un missatge motivador per continuar amb el mateix tractament.


Una vegada finalitzi la prova pilot i siguin analitzats els seus resultats està previst que s'entengui a altres malalties cròniques amb alta prevalença, així com s'avaluï l'estratègia de transferència de la tecnologia desenvolupada.

 

Participació