participació ciutadana

1.333 persones han votat els Pressupostos Participatius de Granollers

Ja s'han fet públics els nou projectes guanyadors

per NacióGranollers, 17 de maig de 2018 a les 15:51 |
Els Pressupostos Participatius de Granollers, en marxa | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Granollers ha informat que 1.333 persones han votat en els Pressupostos Participatius 2018-2019. La xifra representa el 2,58% del cens. Aquests són els projectes més votats, que s'executaran durant aquest any i el proper:

-ZV_24: Plantar més arbres, arbustos i qualsevol tipus de vegetal autòcton en zones verdes i espais lliures municipals per millorar la salut mediambiental de la ciutat 

-MSV_02: Xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes a la ciutat de Granollers 
-MSV_14: Camins escolars segurs 
-EM_60: Espai per jugar, un espai per aprendre al barri dels Instituts (pati de l’Escola Municipal Salvador Llobet) 
-EM_53: Millora dels patis de les escoles públiques com a entorns educatius: Escola Mestres Montaña 

-MSV_08: Reubicació de la parada de l'autobús de l’hospital
-ZV_15: Crear una nova zona de joc adaptada als infants al centre de la ciutat
-AMU_40: Il·luminació del barri de Can Bassa (Fase 1) 
-EM_62: Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'Escola Municipal de Treball: per una educació sostenible

La suma del cost estimant d'aquests nou projectes és de 1.070.000 euros. Inicialment, l'Ajuntament va acordar destinar als Pressupostos Participatius 1 milió d'euros del capítol d’inversions dels pressupostos municipals de 2018 i de 2019 (500.000 € en cada anualitat pressupostària). Tot i això, el consistori ha explicat que per poder dur a terme la totalitat dels projectes guanyadors s'augmentarà la partida en 70.000 euros. Properament es distribuiran els projectes que es duran a terme entre 2018 i 2019, i el Ple municipal aprovarà la modificació de crèdit per començar la seva execució.

El procés es va iniciar el mes de gener i s’han presentant en total 150 propostes, de les quals 80 es van admetre perquè complien amb els criteris establerts, i 70 es van desestimar; d’aquestes últimes, set propostes es portaran a terme aquest any 2018 perquè ja han estat previstes per l’Ajuntament de Granollers. 

Finalment, van passar a la fase de votació 64 propostes ja que algunes es van fusionar perquè tenien característiques similars. Les propostes, amb un cost estimat d'execució, es van classificar en quatre categories: mobilitat i seguretat vial, zones verdes i de lleure, accessibilitat i millores urbanes i equipaments municipals. 

Del 2 al 15 de maig s'ha fet la votació en línia, i també un centenar de persones han pogut votar als centres cívics, a l'OAC i a les parades informatives ubicades al mercat del dijous. Aquest mes de maig les persones majors de 16 anys empadronades a Granollers han pogut votar els 5 projectes que més els agradaven. Cal recordar que el Consell de Ciutat ha prioritzat 17 projectes, que considera que plantegen millores per a la igualtat de gènere, la sostenibilitat, la convivència intergeneracional i intercultural. Per aquests projectes el nombre de vots obtinguts es multiplica per 1,5.

 

 

 

Participació