salut

L'AECC-Catalunya contra el Càncer inaugura a Granollers un centre assistencial que donarà servei a tota la comarca

Té més de 120 metres quadrats i està situada al Passeig de la Muntanya, 68

per Redacció, 17 de maig de 2018 a les 14:12 |
L'entrada al nou centre de l'AECC de Granollers | AECC
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'AECC-Catalunya contra el Càncer ha inaugurat aquest dimecres a Granollers un centre assistencial que donarà servei a tot el Vallès Oriental perquè tots els pacients de càncer i els seus familiars no s'hagin de desplaçar a Barcelona per beneficiar-se dels serveis de l'associació. Amb la nova seu, de més de 120 metres quadrats i situada al Passeig de la Muntanya núm. 68, l'AECC pretén apropar-se a la població i posar al centre de la seva activitat la qualitat de vida i el benestar del malalt de càncer i la seva família.
 

Des d'aquest nou Punt Comarcal del Vallès Oriental s'oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i les seves famílies. Principalment es proporcionarà atenció social –fer de guia per minimitzar l'impacte del càncer en el dia a dia i oferir orientació sociolaboral, material ortopèdic, ajudes econòmiques...– i un servei d'atenció psicològica personalitzada. El servei d'atenció social s'oferirà cada dia de 16 a 20h i l'horari del servei d'atenció psicològica serà els dimarts i dimecres de 15.30 a 20h.

A part, el Punt Comarcal també portarà a terme durant tot l'any campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer i s'estrenarà el proper 30 de maig amb la Campanya de Tabac i una conferència titulada "Esfuma't del tabac", a càrrec de la psicooncòloga del centre, Carme Cortès.
 
Els servis d'aquest nou centre assistencial complementaran els que la associació ja donava fins ara a la comarca gràcies a diferents convenis: un conveni amb l'Hospital de Sant Celoni que funciona des de fa dos anys per oferir atenció social als usuaris; dos convenis amb la Fundació Sociosanitària de Mollet del Vallès per oferir atenció psicològica a l'Hospital de Mollet del Vallès i a l'Hospital Sociosanitari de Mollet del Vallès; i un conveni amb el Institut Català de la Salut per donar servei al Programa d'Atenció Domiciliaria (PADES) de pal·liatius de Mollet del Vallès. Gràcies a aquests convenis, l'AECC va donar atendre al 2017 a més de 430 usuaris.

 
Desplegament territorial

El nou Punt Comarcal del Vallès Oriental és el tercer d'una sèrie de centres assistencials que
l'AECC-Catalunya contra el Càncer està posant en marxa a la província de Barcelona. El primer es va inaugurar a Igualada al juliol del 2017 i el segon a Mataró al setembre. Es tracta, doncs, dels primers passos del desplegament territorial que l'associació vol fer per poder fer front a la nova realitat que envolta la malaltia (cada vegada hi ha més persones que conviuen amb el càncer durant més temps i amb determinades mancances o seqüeles, així com una major prevalença de la malaltia degut a l'envelliment de la població i als factors de risc coneguts) i amb uns objectius molt concrets: aproximació dels serveis a la població, universalitat de l'ajuda i professionalització dels serveis oferts.
 
A la inauguració van assistir la Regidora de Salut Pública de Granollers, Mª del Mar Sánchez; el director del Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart; i el president de l'AECC-Catalunya contra el Càncer, Juli de Miquel.

 

Participació