formació musical

​32 dels 39 municipis de la comarca col·laboren en el Cantània

'Partícules' es podrà veure en 16 funcions al TAG a partir del divendres 1 de juny

per Redacció, 16 de maig de 2018 a les 13:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim divendres u de juny es farà la primera de la setze funcions que s’interpretaran aquest any del Cantània. En total passaran per l’escenari del Teatre Auditori 4.300 alumnes, que corresponen a 98 escoles de 32 dels 39 municipis que hi ha al Vallès Oriental. Tots representaran Partícules, un muntatge que explica l’origen de l’univers.

Aquest dimecres s’han donat més detalls del projecte. Molts alcaldes i regidors de la comarca han assistit a l’acte que s’ha fet al Teatre Auditori de Granollers i que ha servit per donar més detalls del projecte. I és que aquesta iniciativa musical compta aquest any amb la participació de 32 dels 39 municipis del Vallès Oriental i del Consell Comarcal, que col·laboren econòmicament.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat el canvi de dinàmiques que genera el projecte: “Ara forma part dels projectes musicals de les escoles, però també canvia dinàmiques amb els nens i amb les seves famílies”. Mayoral també ha declarat que “el més important que passa aquí és el que fa la gent del territori, i l’oportunitat que els joves s’expressin la seva creativitat a través de les arts”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, David Ricart, ha destacat que gairebé tots els municipis del Vallès Oriental col·laboren en el Cantània. Per la seva banda, l’alcalde d’Aiguafreda, Joan Vila, ha elogiat que el projecte “no és una activitat més de les moltes que es poden fer, sinó un programa magnífic que ens ajudarà a construir millors persones”.

En total es faran 16 funcions, que començaran l’1 de juny i acabaran el 10 del mateix mes. Hi participaran 4.300 alumnes de 98 escoles, que han treballat durant l’any el text de Sergi Belbel i la música de Lluís Vidal. A més, el projecte implica la formació dels mestres que acaben ensenyant els alumnes.

Violeta Amargant, de l’Auditori de Barcelona, ha explicat que des que es va iniciar el Cantània hi ha passat més de 50.000 alumnes. També ha detallat que el Cantània d’aquest any es va començar a preparar fa tres anys. També ha emfatitzat que els concerts “són la punta de l’iceberg” d’un projecte que també inclou formació continuada. A més, ha recordat quan li van anar a parlar del projecte a Sergi Belbel: “Ens va dir que sí i ens va explicar que ell era un gran aficionat a la física quàntica”.

Martí Pujadas, de l’Associació Cultural, ha afegit que es tracta d’un “projecte total” perquè implica la formació dels autors, dels mestres i dels alumnes: “Passaran 10.000 persones pel TAG, bona part dels quals no havien trepitjat ni aquest ni cap altre equipament cultural de la ciutat. Això també és el Cantània”. A més, ha convidat a tothom “a veure i participar del que passa al darrere, en les sessions de treball però també el dia del concert darrere l’escenari”.

Cantània va néixer l’any 1991 a Barcelona, i el 2001 va sortir per primer cop per fer-se a Granollers.

 

Participació