Infraestructures

Victòria ambiental de la Plataforma Stop Kàrting de Llinars del Vallès

Organitzen una jornada per celebrar que finalment no hi haurà circuit

| 16/05/2018 a les 12:00h
Arxivat a: Política, Plataforma Stop Kàrting, Llinars del Vallès, Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor

La Plataforma vol celebrar amb tothom aquest diumenge 20 de maig la victòria aconseguida. Foto: Antonio Velasco.


Després de 8 anys de lluita, la Plataforma Stop Kàrting Llinars i altres entitats ambientalistes com l’ADENC organitzem una jornada per celebrar, dintre de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu el diumenge 20 de maig, a les 18:00 h, que definitivament no hi haurà circuit de kàrting a Llinars del Vallès. I volen celebrar aquesta important victòria en la defensa del medi ambient amb totes les persones que ho han fet possible.


La Plataforma Stop Kàrting es va crear el 3 de juliol del 2009, just un mes després que l’Ajuntament de Llinars fes l’aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana) per a la implantació d’un gran circuit internacional de kàrtings en un connector biològic. En tot aquest temps la Plataforma ha denunciat públicament el que implicava aquesta gran infraestructura: l’agressió al territori en un espai considerat connector biològic entre el Montseny i el Montnegre; un greuge a la qualitat de vida del veïnat; i, finalment, la utilització de fons públics per a un negoci privat. Aquesta denúncia s’ha fet cridant a la mobilització ciutadana i utilitzant la via judicial presentant recursos contenciosos administratius contra la modificació puntual del PGOU i contra el Pla Especial, ambdós impulsats per l’Ajuntament de Llinars per intentar encabir el circuit.

No ha estat un procés judicial fàcil ni ràpid. El juliol de 2016 la Plataforma Stop Kàrting, La Coordinadora de Llinars i l’Associació Amics del MALL, van guanyar el Contenciós Administratiu contra la modificació puntual del PGOU en sentència definitiva. La Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, l’octubre del 2016, també va resoldre que era nul·la la modificació puntual, de la qual depenia el Pla Especial. Però quedava pendent la resolució del contenciós sobre el Pla Especial, el qual la Plataforma entenia que ja no tenia sentit perquè depenia de la modificació puntual del PGOU (que, com ja s'ha comentat, havia estat rebutjada). Posteriorment va sortir la sentència definitiva del darrer contenciós administratiu interposat amb motiu del Pla Especial: també els donava la raó.

Per a la Plataforma aquesta victòria no hagués estat possible sense la ferma oposició veïnal al circuit, especialment al barri de Sant Josep de Llinars, a Cardedeu i a Sant Antoni de Vilamajor.

Ara, segons la Plataforma, és el moment de gaudir d’aquesta victòria de la ciutadana i del medi ambient. Ben aviat, en una assemblea de socis, es decidirà el futur de la Plataforma una vegada assolit el seu principal objectiu, el no al circuit de kàrtings.
 

COMENTARIS

Tenir cura del medi ambient, és tenir cura de la vida
Gunter Davidson, 16/05/2018 a les 13:08
+4
-0
Milers de científics ja ens venen avisant des de fa dècades.
El canvi climàtic en 2018 és una realitat palpable i demostrable al nostre planeta. Les immenses pluges a l'Àsia oriental, els grans huracans al Carib i el Sudest dels Estats Units, les altes temperatures a Rússia...

Les temperatures estan augmentant cada any que passa. Fins ara el problema era més patent a Àfrica i Àsia. Però també s'ha incrementat el nombre de ciclons al Carib, a Florida, etc.

Ara ja toca també de ple a Europa. El desglaç de l'Àrtic tindrà conseqüències desastroses per al vell continent, en no més de 8 anys.
La disminució de l'aire fred (pel desglaç) a Europa farà que es trenqui la barrera de baixes pressions i ens arribin onejades de calor insuportables per a moltes espècies vegetals i animals (inclòs l'ésser humà).

El repte més gran que té la Humanitat al segle XXI és aturar el canvi climàtic.

La població mundial és ja una xifra esgarrifosa: 7.300.000.000 d'éssers humans. I la seva influència al medi ambient, amb els seus contaminants és evident:

Uns 100.000 avions comercials i de passatgers volen (i contaminen!) cada dia l'atmosfera del planeta, de dia i de nit.
Uns 90.000 grans vaixells de mercaderies creuen (i contaminen!) els oceans, de dia i de nit. Mercaderies de Xina cap a Estats Units i Europa, i viceversa.
2.000.000.000 de cotxes, camions, autobusos, etc., circulen (i contaminen!) per les carreteres del planeta, de dia i de nit.
Milions d'industries, cremen quantitats ingents d'oxigen i llencen les mateixes quantitats ingents de CO2 a l'atmosfera.

L'efecte hivernacle era totalment previsible des dels anys '50.

El futur econòmic mundial és imprevisible.
Però el futur climàtic del planeta és evident i serà devastador.

Al planeta, en aquestes condicions "de creixement", el resten 15 anys per a mantenir la vida, tal com la coneixem.

SENSE UNA PRESSIÓ CIUTADANA I CONTINUADA ALS GOVERNS, DEMANANT LA IMPLANTACIÓ D'ENERGIES RENOVABLES ALS PAÏSOS MÉS CONTAMINANTS.
SI NO ES FA AQUESTA PRESSIÓ la catàstrofe serà una crònica anunciada pels científics (no serà cap profecia).

Albert Einstein va dir fa més de 60 anys:
"Dues coses són infinites: l'univers i l'estupidesa humana; i jo no estic segur sobre l'univers"

Jo, Gunter Davidson, també tinc els meus dubtes sobre l'univers.
Enhorabuena! Buen trabajo
Pedro Campos, 16/05/2018 a les 13:33
+3
-0
Vuestra plataforma no debería disolverse.
Pienso que debéis seguir unidos para continuar concienciando a las personas que aún no se dan cuenta de lo evidente; que todos dependemos de la conservación de la naturaleza.
Las personas que están enviando washapps cada 5 minutos, los jóvenes (y no tan jóvenes) que se pasan horas con videojuegos, los padres de familia agobiados que trabajan 8 horas al día, que tienen que desplazarse al trabajo y además encontrar tiempo para dedicarle a los hijos...
Hay que buscar la forma de concienciar a todas estas personas que están inmersas en mundos que les roban el tiempo, y que por diferentes razones no le dedican unas horas (al mes) a reflexionar sobre un futuro muy próximo.

Por favor, no disolváis vuestra plataforma, os pediria que entrecruzáseis puntos de vista con otras plataformas de la comarca que defienden también el medio ambiente, como la Plataforma de la Ronda Sud de Granollers. Unidos seréis más fuertes y podéis influenciar y concienciar a más personas.
Estais haciendo una gran labor.
Enhorabuena de nuevo y ¡Adelante!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L'Escolania de Montserrat, durant una actuació
L'Escolania de Montserrat, durant una actuació | Teatre Auditori de Granollers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Coincidint amb la Fira del Col·leccionisme d'aquestes peces que es farà el 26 i el 27 de maig a Roca Umbert
L'òpera a les sales, al Museu Abelló
L'òpera a les sales, al Museu Abelló | Ajuntament de Mollet del Vallès