La recepta

Arròs de costella amb Tonkotsu ramen

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

| 11/05/2018 a les 18:18h
Arxivat a: Cuina, cuina
Imatge il·lustrativa
Ingredients per a 2 persones:
 

220 grams d’arròs bomba 
250 grams de costella de porc a trossets
1 ceba
1 gra d’all
2 tomàquets madurs sense llavors
Un grapat de pèsols
5-6 rovellons (de pot)
2 carxofes
Uns brins de safra
Brou Tonkotsu Ramen (una mica més del doble que d’arròs)
Oli d’oliva suau
Oli de julivert
Sal,
 
Preparació:
 
En una paella poseu l’oli i enrossiu-hi la costella. Després aparteu-lo de l’oli i reserveu-lo.
Aprofiteu l’oli per sofregir-hi la ceba, tallada en brunoise, i el gra d’all també tallat ben petit. Tan bon punt hagi enrossit hi afegiu el tomàquet ratllat i el deixeu reduir, mentre ho fa poseu a escalfar el brou Tonkotsu ramen (en aquest enllaç podeu trobar la recepta), retorneu els trossos costella deixant-los ofegar sense parar de remenar entre 5 i 10 minuts a foc baix.

Talleu els rovellons en trossets i els sofregiu en una paella a banda afegint-hi l’oli de julivert en l’últim moment, arribats a aquest punt afegiu els bolets a la paella de la costella. També feu per una altra banda les carxofes tallades a octaus i fregides amb prou oli, fins que siguin ben fregides i les reserveu.

Afegiu l’arròs a la paella donant-li unes voltes per tal que agafi gust del sofregit i tingui un color perlat i desprès d’un parell de minuts poseu-hi també el brou que ja tindreu prèviament calent. Recordeu que sempre se’n posa una mica més del doble que d’arròs i que els primers minuts el foc ha de ser viu.

Afegiu els pèsols durant els primers deu minuts de cocció, mentre tingueu el foc alt i aneu posant a preescalfar el forn a uns 180º C per tal de posar-hi l’arròs la resta de temps de cocció, abans de fer-ho comproveu que tingui suficient líquid, si en faltes n’hi afegiu i poseu l’arròs al forn els 8 o 10 minuts restants, depenent del tipus d’arròs que feu servir, el bomba necessita de 17 a 20 minuts.

Acabada la cocció poseu per sobre del arròs un bon raig d’oli de julivert i les carxofes fregides que teníem reservades deixeu-lo reposar de a 5 minuts tapant la paella amb una tapadora o un drap de cuina.

Passat el temps de repòs ja podeu servir.
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Quim Torra, aquest dilluns entrant a la presó d'Estremera
Quim Torra, aquest dilluns entrant a la presó d'Estremera | ACN
01/01/1970
Els dos presos polítics reclamen al jutge Llarena poder ser dimecres a Barcelona per prometre el càrrec
El pas de les ovelles pel centre del municipi del Vallès Oriental
El pas de les ovelles pel centre del municipi del Vallès Oriental | Ajuntament de La Garriga
01/01/1970
L'activitat s'emmarca en la primera edició de l'Arrela't, que vol donar a conèixer l’entorn agrícola del municipi
El mural que les JNC han pintat a Parets del Vallès
El mural que les JNC han pintat a Parets del Vallès | @alexsastre83
01/01/1970
S'hi pot llegir una frase en què el conseller diu que segurà defensant els seus ideals de forma pacífica