La recepta

Arròs de costella amb Tonkotsu ramen

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias, 11 de maig de 2018 a les 18:18 |
Ingredients per a 2 persones:
 

220 grams d’arròs bomba 
250 grams de costella de porc a trossets
1 ceba
1 gra d’all

2 tomàquets madurs sense llavors
Un grapat de pèsols
5-6 rovellons (de pot)
2 carxofes
Uns brins de safra
Brou Tonkotsu Ramen (una mica més del doble que d’arròs)
Oli d’oliva suau
Oli de julivert
Sal,
 
Preparació:
 
En una paella poseu l’oli i enrossiu-hi la costella. Després aparteu-lo de l’oli i reserveu-lo.
Aprofiteu l’oli per sofregir-hi la ceba, tallada en brunoise, i el gra d’all també tallat ben petit. Tan bon punt hagi enrossit hi afegiu el tomàquet ratllat i el deixeu reduir, mentre ho fa poseu a escalfar el brou Tonkotsu ramen (en aquest enllaç podeu trobar la recepta), retorneu els trossos costella deixant-los ofegar sense parar de remenar entre 5 i 10 minuts a foc baix.

Talleu els rovellons en trossets i els sofregiu en una paella a banda afegint-hi l’oli de julivert en l’últim moment, arribats a aquest punt afegiu els bolets a la paella de la costella. També feu per una altra banda les carxofes tallades a octaus i fregides amb prou oli, fins que siguin ben fregides i les reserveu.

Afegiu l’arròs a la paella donant-li unes voltes per tal que agafi gust del sofregit i tingui un color perlat i desprès d’un parell de minuts poseu-hi també el brou que ja tindreu prèviament calent. Recordeu que sempre se’n posa una mica més del doble que d’arròs i que els primers minuts el foc ha de ser viu.

Afegiu els pèsols durant els primers deu minuts de cocció, mentre tingueu el foc alt i aneu posant a preescalfar el forn a uns 180º C per tal de posar-hi l’arròs la resta de temps de cocció, abans de fer-ho comproveu que tingui suficient líquid, si en faltes n’hi afegiu i poseu l’arròs al forn els 8 o 10 minuts restants, depenent del tipus d’arròs que feu servir, el bomba necessita de 17 a 20 minuts.

Acabada la cocció poseu per sobre del arròs un bon raig d’oli de julivert i les carxofes fregides que teníem reservades deixeu-lo reposar de a 5 minuts tapant la paella amb una tapadora o un drap de cuina.

Passat el temps de repòs ja podeu servir.
 

 

Arxivat a:
Cuina, cuina
Participació