cultura popular

Granollers farà per primer cop una Mostra d'Artesans de la Festa

Forma part del programa d'actes del 50è aniversari dels Gegants Grossos de la ciutat, l'Esteve i la Plàcida

per Redacció, 3 de maig de 2018 a les 19:08 |
L'Esteve i la Plàcida, els Gegants Grossos de Granollers | Gegants de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dissabte 5 de maig es farà per primera vegada a Granollers una Mostra d'Artesans de la Festa, que es podrà visitar a la plaça de la Porxada de 10.30 h a 20.30 h. Organitzada per l'Ajuntament de Granollers, aquesta activitat forma part del programa d'actes del 50è aniversari de l'Esteve i la Plàcida, els Gegants Grossos de la ciutat. 

La mostra estarà formada per dos tipus d'expositors: constructors i venedors de festiari i material relacionat. En la categoria de constructors, hi haurà estants del Taller Sarandaca, Carlos Morillo, Jordi Arnau Espuga, Dolors Sans, El Ingenio i el Taller Drac Petit de Jordi Grau. Pel que fa als expositors de venda de festiari i material relacionat, es comptarà amb la participació d'Artmesart, Dracs Bruts, la Closka, Festiari.cat, Xixo Luthier, Tradillibreria, la Vella Verda i Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers. 


L'aniversari dels gegants està organitzat per l'Associació Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers. La celebració començarà la tarda del dijous 3 de maig, amb la inauguració exposició al Museu de Granollers (18 h). L'endemà, divendres, hi haurà activitats infantils a càrrec de l'associació de comerciants Del Rec al Roc (17 h). Dissabte s'ha organitzat un concert-vermut amb "Llum d'Oli" (12 h) i diumenge hi espectacles a càrrec d'Esbart Dansaire de Granollers (18 h) i una ballada amb els Gegants de la ciutat (19 h). 

L'acte central de l'aniversari es farà el mateix dissabte 5 de maig a les 19 h. Després de gairebé catorze anys, L'Esteve i la Plàcida estrenaran vestuari, anells i un nou ceptre en un espectacle que comptarà amb la participació de l'Esbart Dansaire i la presència dels Gegants Vells de la Ciutat i el Colom. Els nous vestits han estat dissenyats per l'indumentarista Pau Fernàndez de Barcelona i confeccionats per les modistes granollerines Anna Maria Garcia i Anna Maria Blanco. Els detalls i decorats dels vestits han estat elaborats per Mercè Miranda i Pilar Vila. La parella mantindrà les dues corones i la joieria original, que ha estat completament restaurada per l'orfebre Ramón Boix de Girona. 

 

Participació