pressupostos de l'estat

​En Comú Podem ressuscita la connexió en tren Sabadell - Granollers

Han presentat esmenes als pressupostos generals de l’Estat perquè s’hi inclogui una aposta per a la connexió entre els dos vallesos | També proposen estudiar la viabilitat per connectar Sabadell amb els municipis del voltant amb tramvia i millorar les partides destinades a beques, extraescolars i escoles bressol

per Albert Segura , Sabadell, 2 de maig de 2018 a les 14:30 |
Joan Mena i Joan Berlanga, a Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En Comú Podem, de la mà d’Unitat pel Canvi, han presentat un paquet d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat en matèria educativa i d’infraestructures que afecten directament la ciutat. Així, la formació aposta per la connexió ferroviària entre Sabadell i Granollers, així com la connexió en tramvia de la ciutat amb la resta de municipis del seu entorn, però també un esforç per incentivar les beques, l’aportació a les escoles bressol i les extraescolars.

El tren és una solució de mobilitat neta, i la millor manera de connectar Sabadell i Granollers sense haver de passar per Montcada i Reixac, com passa ara. Així ho entenen el diputat Joan Mena i el tinent d’alcalde Joan Berlanga, que consideren que la unió de les dues capitals comarcals amb tren permetria millorar la mobilitat també a un grapat de polígons que hi ha en terres intermèdies.


“És absolutament viable, hi falta voluntat política, els que han manat no hi han apostat clarament, hem de se capaços d’imaginar com ha de ser Sabadell en el futur”, explica Berlanga, que recorda els alts índexs de contaminació que hi ha a l’àrea metropolitana, també a Sabadell. Per això, la solució, considera, també passa pel tramvia per unir la ciutat amb municipis com Sant Quirze o Barberà, sense anar més lluny, o per connectar directament amb Terrassa, amb parada a l’institut Castellarnau.

Pel que fa a l’educació, les esmenes passen per un increment de finançament a les escoles bressol i cobrir, així, l’etapa dels 0 als 3 anys. “Paguem un cost de més del 50% per la part municipal, i demanem de manera clara que l’Estat dediqui en els pressupostos diners”, apunta Berlanga. També reclamen finançament per als ajuntaments per potenciar les extraescolars, sobretot en secundària, on es fa jornada intensiva, així com incrementar les beques per a llibres de text.


És per això que volen un traspàs de competències en aquesta matèria a la Generalitat, després que a Sabadell aquest any ha calgut incrementar un 10%, fins els 440.000 euros, les ajudes a famílies pel que fa a llibres de text.

 

Participació