teatre

Tret de sortida de la 5a edició del concurs Microteatre

S'adreça a persones que s'inicien en el sector de la dramatúrgia | El premi consisteix en la posada en escena dels textos guanyadors

per Redacció, 16 d'abril de 2018 a les 17:52 |
El concurs Microteatre de Granollers, en marxa | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tret de sortida a la cinquena edició de Microteatre, el concurs de guions teatrals breus que convoquen Roca Umbert. Fàbrica de les Arts i Arsènic, espai de creació per estimular la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets. En aquesta ocasió, el concurs s’adhereix a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers, i els guions teatrals hauran de girar entorn de les temàtiques vinculades a la defensa dels drets humans, la solidaritat, la superació de les injustícies, la recuperació de la memòria històrica i la Guerra Civil espanyola. 

Els textos hauran de ser escrits en català, ser originals i no haver estat presentats en cap altre concurs.  Les bases es poden consultar en aquest link o en aquest altre especifiquen que els guions han de poder ser representats per un màxim de tres intèrprets d'entre 16 i 25 anys, i que no duraran més de 20 minuts. Cada autor o autora hi podrà participar amb un text i la  presència de personatges femenins decantarà la balança en cas d'empat. 


Els impulsors obren la convocatòria als dramaturgs que s'inicien en el sector, i en queden exclosos els guionistes que ja s'hi dediquen professionalment. El jurat, integrat per tres professionals de les arts escèniques, escollirà com a màxim quatre guions, els autors dels quals rebran un premi econòmic de 200 euros i la posada en escena del text.

El procés de producció -a càrrec de l'organització-  es durà a terme durant el mes de setembre, sota una direcció professional que participarà en la tria dels actors i actrius, l'espai de la representació (ubicat a Roca Umbert), l'atrezzo, els assajos... La culminació serà al mes de novembre (dies 16, 17 i 18), quan es representaran els guions davant del públic.

El termini per presentar-se al concurs acaba el dia 22 de juliol de 2018. El veredicte es farà públic el dia 20 de setembre.

 

Participació