ensenyament

Portes obertes a l'Hort de la Noguera de Granollers, un espai de trobada intergeneracional

El promouen l'Ajuntament i l'Escola Pia en un solar del carrer de Palaudàries que ha cedit la família Ganduxer

per Redacció, 16 d'abril de 2018 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns al matí s'ha presentat l'Hort de la Noguera de Granollers, un espai de trobada intergeneracional situat al carrer de Palaudàries promogut per l'Escola Pia i l'Ajuntament de Granollers, a través de Serveis Socials, Espai Actiu de la Gent Gran i Promoció Econòmica.

L'Hort de la Noguera ocupa un solar de 750 m2 i es planteja com un espai on infants i joves aprenen de l’experiència dels més grans, impregnat dels valors de compartir i conviure. En aquests moments hi ha plantats diversos cultius de temporada de què tenen cura els alumnes de l'Escola Pia i membres de l'Espai Actiu de la Gent Gran, amb el suport de tècnics municipals.  

 

Un moment de la presentació del projecte de l'Hort de la Noguera Foto: Ajuntament de Granollers


 
Entre 11 i 1 del migdia, l'hort ha obert portes i els impulsors de la iniciativa han explicat el projecte que s'hi està duent a terme. Els alumnes d'ESO de l'Escola Pia han explicat el procés de creació de l'hort durant el primer trimestre, des del desbrossament, a la preparació de la terra i la instal·lació dels bancals, per poder-hi plantar enciams, patates, cebes i faves. Els petits de cicle infantil han explicat que ells s'han ocupat del racó de les plantes aromàtiques, amb el suport d'una desena de persones de l'Espai Actiu de la Gent Gran, que hi posen el coneixement i l'experiència. Els alumnes de primària, de la seva banda, han fabricat la caixa-niu que s'ha penjat a la noguera que dona nom a l'espai i han plantat les tomaqueres. 
 

 

Participació