jordi benito

S'ajornen les passejades artístiques al parc de Ponent a causa de les previsions meteorològiques

Aquest divendres al migdia s’ha fet una visita comentada a la instal·lació permanent de Jordi Benito

per Redacció, 13 d'abril de 2018 a les 14:07 |
Imatge del parc de Ponent, aquest divendres | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres al migdia s’ha fet una visita comentada amb els mitjans de comunicació a la instal·lació permanent de Jordi Benito al parc de Ponent. L’alcalde Josep Mayoral ha explicat que "veure aquesta instal·lació és un moment emotiu perquè representa una part important d’un determinat concepte d’art de la ciutat i li dona al parc un nou caràcter, convertint-lo en un lloc especial".

El comissari del projecte, Vicenç Altaió, ha compartit l’emoció expressada per l’alcalde i ha  fet una lectura de l’obra als mitjans de comunicació presents. Altaió ha destacat l’aposta de la ciutat per l’art públic i ha explicat que "al Jordi (Benito) li feia molta il·lusió deixar un testimoni en permanència de la seva vida artística i la seva identitat passava per Granollers". 

 

Imatge de l'element informatiu al parc de Ponent Foto: Ajuntament de Granollers


Altaió ha destacat que "Benito treballava amb l’art efímer i el seu art té una empremta en el moment històric i recicla alhora aquests elements en el temps". Això passa justament amb aquesta instal·lació que s’inaugurarà el dissabte 21 d’abril a les 12 del migdia i que, tal com ha explicat el comissari del projecte, té quatre elements:

- Una estructura en forma d'infinit sobre l'antiga torre elèctrica, que representa l'energia

- Nou blocs de granit, amb partitures de Carlos Santos gravades dins el llac, que simbolitzen la música


- La fórmula matemàtica d'Euler reproduïda amb ferro, que representa la ciència

- Un cercle dins el llac, inspirat al llac de Wannsee , símbol de la història i la memòria

S’ajornen les passejades artístiques

A causa de les previsions meteorològiques, s’ajornen les passejades artístiques al parc de Ponent previstes per aquest dissabte 14 d’abril. La iniciativa, titulada Mirant Benito, és una proposta de l’artista Glòria Giménez oberta a tots els públics i pensada per donar a conèixer els elements que conformen la instal·lació permanent de Jordi Benito. Properament s’informarà de la nova data en que es durà a terme l’activitat.

L’origen del projecte

El dissabte 21 d’abril a les 12 h s’inaugurarà al parc de Ponent de Granollers la instal·lació permanent ideada per Jordi Benito. L’any 2003, en l’exposició Antwort al Museu de Granollers, l’artista Jordi Benito va presentar les idees que, de forma permanent, recolliria tres anys més tard en el projecte del parc de Ponent que va lliurar a l’Ajuntament l’any 2006. Dotze després la ciutat fa ara realitat aquest projecte d’instal·lació permanent al parc de Ponent. Ho fa seguint el projecte original de l'artista. Jordi Benito es va proposar dotar de contingut simbòlic i polític a l'estricta funcionalitat del parc, confluint l'art en l'espai públic. El seu projecte ens convida a caminar, a llegir, a actuar, a fer de la conversa un art.

La instal·lació permanent al parc de Ponent del projecte de Jordi Benito recull elements que ja havien format part de la seva trajectòria artística i que tenen una significació que es materialitza en aquest parc, projectat l'any 1989 pels arquitectes Josep Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay. D’aquesta manera, el projecte proposa una instal·lació artística a l'entorn del llac del parc de Ponent i consta de quatre elements.
 

 

Participació