ensenyament

La CUP de Granollers fa una campanya a favor de l'escola pública

La formació demana als pares que apuntin als seus fills al sistema públic i no a la concertada

per Redacció, 12 d'abril de 2018 a les 13:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Crida per Granollers-CUP ha fet aquest dimecres una crida a favor de l'escola pública. La formació ha fet una roda de premsa en què han presentat una campanya per defensar aquesta opció i en què han demanat als granollerins que apuntin els seus fills a l'escola pública i no a la concertada. Ho han fet precisament en una setmana en què s'obre el període de preinscripcions a la ciutat.

La membre de l'Assemblea Sònia Angelats i el regidor Eduard Navarro han criticat l'Ajuntament de Granollers perquè, segons ells, no s'ha combatut prou la segregació escolar a la ciutat i fan "política de cara a la galeria": "Vàrem aconseguir que l'Ajuntament encarregués un estudi sobre segregació escolar a l'equip de la UAB, però algunes concertades ni tan sols han facilitat la informació sol·licitada per a fer l'estudi, demostrant així la manca de transparència i de capacitat de control per part de l'Administració pública cap a les escoles concertades i la manca de disponibilitat i de col·laboració de les escoles privades concertades per acabar amb el problema de la segregació".


Els representants de la CUP han criticat que les concertades "han rebutjat les mesures que podien rebaixar la segregació" i han denunciat que a la comissió del Consell Escolar s'han tirat enrere accions que ja estaven aprovades.

La Crida per Granollers-CUP, finalment, reclama mesures de discriminació positiva per afavorir l'escola publica i lluitar contra la segregació.

 

Participació