mobilitat

PDECat-Demòcrates proposa un pacte de ciutat per posar remei a la situació de la Ronda Sud

Critiquen “que durant gairebé 30 anys l’equip de govern no ha fet res i ara tot són presses”

per Redacció, 12 d'abril de 2018 a les 09:15 |
El portaveu de PDECat-Demòcrates, Àlex Sastre, atenent els mitjans aquest dimecres | PDECat-Demòcrates
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu del grup municipal del PDECat-Demòcrates, Àlex Sastre, ha comparegut aquest dimecres conjuntament amb companys del grup municipal davant els mitjans per tal d’expressar el posicionament del grup davant de la problemàtica i la protesta ciutadana que està generant la situació de la Ronda Sud de la ciutat. Sastre ha destacat que comparteixen “el malestar dels veïns que fa temps han decidit que ja n’hi ha prou. Quan aquestes persones es van instal·lar a l’entorn de la Ronda Sud, aquesta via suportava gairebé 10 vegades menys trànsit que en l’actualitat”​.

La formació ha demanat que es trobin solucions "que no siguin simplement pegats". En aquest sentit, Sastre ha demanat “un pacte de ciutat​, com a mínim entre aquelles forces polítiques centrals, per consensuar solucions factibles. No estem disposats a que aquesta problemàtica, a un any de les eleccions municipals, s’abordi com un campi qui pugui i una subhasta a veure qui promet més coses que després potser no podran tenir un trasllat a la realitat”.


Segons parer del grup municipal, “el soterrament de la Ronda Sud en tot aquest tram només resoldria el problema de la fractura entre barris i el soroll, però els vehicles seguirien circulant i generant contaminació. De tota manera, caldria un estudi per estudiar-ne la viabilitat, sobretot econòmica.” Pel grup, les mesures més eficients passen per pacificar la via en el seu tram urbà per tal de reduir sensiblement el pas de vehicles​, especialment camions, i incrementar-ne la mobilitat de vianants en condicions de seguretat. En aquest sentit, el grup ha estat molt crític amb l’actuació de l’equip de govern socialista. “Han gestionat durant 36 dels darrers 40 anys aquesta ciutat. Són responsables directes de la seva planificació i per tant, de les problemàtiques que se’n deriven. Ara no poden fer com si això fos un element que acaba de ploure del cel i centrifugar, com sempre, totes les responsabilitats a les altres administracions”.

“És cert que aquesta és una via que és competència de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu és més important aquest pacte de ciutat: tots els nostres partits tenen representació al Parlament de Catalunya​, que és qui controla l’acció del govern de la Generalitat. Per tant, ens hem de poder comprometre a que aquells acords a què arribem a Granollers els traslladarem a la nostra acció parlamentària. En aquest sentit, des d’aquest grup ens hem posat en contacte amb el grup parlamentari de Junts per Catalunya, per traslladar el malestar existent a Granollers i sincronitzar la seva actuació amb la recerca d’una solució”, ha ressaltat. Sastre ha demanat no utilitzar la Ronda Sud per fer electoralisme. 

 

Participació