acte vandàlic

​Bretolada a la vil·la romana de Can Terrers de la Garriga

Uns desconeguts causen destrossen importants en aquest emplaçament de més de 2.000 anys d’història

per Jaume Ventura , 12 d'abril de 2018 a les 07:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Local de la Garriga investiga qui pot haver estat el causant de les importants destrosses que s’han fet a la vil·la romana de Can Terrers. Es creu que tot plegat hauria passat per Setmana Santa, però les senyals de l’agressió en aquest jaciment de més 2.000 anys d’història encara són ben evidents.
 

La restes de Can Terrers, a la Garriga Foto: Ajuntament de la Garriga


El regidor de Patrimoni, Albert Benzekry, explica a NacióGranollers que s’han causat destrosses en elements originals i reconstruïts: “Són danys importants i fets a consciència i amb ganes. S’han arrencat pedres originals, s’han fet malbé paviments de l’època i s’han destrossat teles asfàltiques que s’utilitzen per evitar l’aparició d’herbes i part de la senyalització”.

L’ajuntament reconeix que sovint aquest punt patrimonial del sud del municipi pateix algun acte vandàlic o destrossa, però mai a aquest nivell. La vil·la és Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2001, una consideració que la situa al mateix nivell de protecció que el fòrum romà de Tàrraco o que Empúries, per la qual cosa la possible sanció als seus autors serà important.


La vil·la romana de Can Terrers tenia uns 200 metres quadrats. Estava dividida en vestidor, sala tèbia i sala calenta, sauna, piscina d'aigua freda i forn, on hi havia les instal·lacions de la calefacció subterrània dels banys. En aquest emplaçament també s’hi feia vi que es bebia a Itàlia, Egipte i Grècia.

 

Participació